Rectorul ULIM a încetat din viață!

422

Rectorul Universităţii Libere Internaţionale din Moldova (ULIM), Andrei Galben, considerat părintele învăţământului privat din Republica Moldova, s-a stins din viaţă în noaptea de 16 spre 17 decembrie, la vârsta de 69 de ani, în urma unui atac de cord, informează MOLDPRES.

Vestea tristă a fost confirmată de prim-vicerectorul ULIM, Ana Guţu, şi de către vicerectorul instituţiei, Elena Prus. Solicitată de MOLDPRES, Elena Prus a afirmat că aseară, împreună cu regretatul rector şi câţiva colegi au participat la o emisiune la postul de televiziune Moldova 1. Andrei Galben s-a născut la 2 septembrie 1948 în satul Slaveanca, raionul Sângerei. A studiat istoria la Universitatea de Stat din Moldova, și-a obținut doctoratul la Academia de Științe în 1975. A fost profesor de istorie la școala medie nr.1 din Sângerei, asistent la Universitatea de Stat din Moldova, ulterior a fost asistent, lector, lector superior, apoi profesor universitar și șef al catedrei Istorie veche și medievală la Universitatea Pedagogică „I. Creangă” din Chișinău. În 1992 academicianul fondează Universitatea Liberă Internațională din Moldova.

Profesorul Andrei Galben a fost, de asemenea, membru corespondent al Institutului de Relații Internaționale din Paris, Franța (1996), academician al Academiei Pentru Pace și Progres, Washington, SUA (1996), academician al Institutului de Biografii, SUA (1997), membru de onoare al Academiei de Medicină din Polonia (1998), academician al Academiei Mondiale, Varșovia (1999).

La 15 ani de colaborare între Universitatea Liberă din Moldova(ULIM) şi ULIM Chişinău, vice-rectorul instituţiei de învăţământ superior din municipiu, Dan Ilie Morega, s-a deplasat în 2015 în Republica Moldova şi a înmânat, în semn de apreciere și recunoștință, Rectorului ULim – Acad. Andrei Galben și Prim.Vice-Rectorului, Prof.univ.Dr. Ana Gutu, diploma de onoare și medalia de aur din partea Fundației “Tudor Vladimirescu” – România.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here