Rectorul Bojincă merge la Bucureşti pentru bursele studenţilor

177

Moise Bojincă, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu ia taurul de coarne şi merge din nou la Bucureşti pentru a lămuri problema burselor studenţeşti, care încă se lasă aşteptate. Acesta speră să se întoarcă din Capitală cu veşti bune, iar cursanţii să-şi primească banii în cel mai scurt timp.

Studenţii Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu aşteaptă cu nerăbdare să primească bursele. În mod normal, până acum ei ar fi trebuit să intre deja în posesia primilor bani, încă deocamdată bursele însă se lasă aşteptate. Moise Bojincă, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu s-a deplasat la Bucureşti în urmă cu câteva zile pentru a rezolva această problemă, însă cum promisiunile nu s-au concretizat, Bojincă a fost pus în situaţia de a lua din nou drumul Capitalei. „Am fost la Bucureşti şi mi s-a spus că de acolo se vor calcula numărul beneficiarilor şi cuantumul burselor. Până acum studenţii nu şi-au primit banii, astfel că mânie (n.red.: astăzi) voi merge din nou la Bucureşti să văd ce s-a întâmplat şi sper să mă întorc cu veşti bune”, a declarat Moise Bojincă, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Sute de bursieri, în anul universitar 2011-2012
În anul universitar 2011-2012, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a avut 179 de studenţi bursieri pe semestrul I: trei burse de performanţă, cinci de excelenţă, 36 burse sociale şi 135 burse de merit; pe semestrul al II-lea s-au acordat 330 burse: cinci burse de excelenţă, 177 de merit, 43 burse sociale şi 105 ocazionale. Mai trebuie spus faptul că valoarea burselor sociale este stabilită de către minister, cuantumul celorlalte burse calculându-se în funcţie de această valoare. Listele cu beneficiarii pentru anul universitar 2012-2013 vor fi întocmite şi afişate la nivelul fiecărei facultăţi după ce UCB va primi finanţarea de la Ministerul Educaţiei.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here