Rectificarea bugetară pentru unităţile sanitare, încă aşteptată

320

cas gorj nou (3)Rectificarea bugetară pentru spitale trebuia să vină până la sfârşitul lunii august. Deşi a început deja luna septembrie, încă nu se ştie când va veni rectificarea pentru unităţile spitaliceşti. Între timp, managerii acestora fac tot posibilul să se descurce cu actualele bugete.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj spun că nu ştiu când va veni rectificarea bugetară pentru spitale. „Deocamdată încă nu a venit rectificarea bugetară pentru spitale. Încă nu se ştie când va veni”, a confirmat Daniel Şurlea, director adjunct al CJAS Gorj. În schimb Şurlea ştie că pentru spitalele din Gorj „150 de miliarde ar fi ideal, dar ne-am descurca şi cu mai puţin, şi cu 100 de miliarde”. Între timp, cel puţin până la sfârşitul acestei luni, spitalele se pot descurca, potrivit aceleiaşi surse.

Managerii reduc din cheltuieli

În aşteptarea rectificării bugetare, managerii spitalelor din judeţul nostru fac eforturi să se descurce cu resursele financiare de care dispun la această oră. La Spitalul Orăşenesc Turceni, spre exemplu, pentru a se încadra în cheltuieli, managerul a luat decizia de a reduce din veniturile personalului. „Am redus cheltuielile la maxim. Am micşorat sporurile, altfel nu se putea. Tichetele de masă nu ne mai permitem să le dăm; ultima dată le-am dat în luna iunie pentru luna mai. Oamenii au înţeles care este situaţia şi s-au conformat”, a explicat Mihaela Ceană, managerul unităţii. Segmentul de unde nu s-a redus din cheltuieli a fost asigurarea stocului de medicamente. „La medicamente nu am redus nimic din cheltuieli. Acum avem pentru două luni stocul. De acolo nu aveam cum să tăiem, pentru că este necesar să asigurăm tratamentele pacienţilor”, a declarat Mihaela Ceană, managerul Spitalului Orăşenesc Turceni.

CJAS a primit o rectificare de 16,4 milioane

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a primit în luna august o rectificare bugetară în valoare de peste 16,4 milioane lei. Din această sumă, cea mai mare parte revine unităţilor farmaceutice, 12,5 milioane de lei. De asemenea, s-a mai primit suma de 5,2 miliarde de lei vechi pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, 240 de milioane de lei vechi pentru analizele de laborator şi pentru îngrijirile la domiciliu, 280 de milioane de lei vechi. Deocamdată, pentru unităţile spitaliceşti din judeţul nostru nu s-au primit bani în urma rectificării bugetare, dar se aşteaptă ca aceasta să vină în următoarea perioadă.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here