Rectificarea bugetară pentru spitale vine în câteva zile

145

cas gorj nou (1)Potrivit informaţiilor pe care le deţin reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, este posibil ca rectificarea bugetară pentru spitale să apară chiar săptămâna viitoare. În această lună CJAS a primit rectificarea bugetară, dar nu pentru spitale.

Daniel Şurlea, director adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a confirmat că „rectificarea bugetară pentru spitale încă nu a venit. Este posibil să vină săptămâna viitoare, din informaţiile pe care le avem noi”. Deocamdată, Şurlea ştie că pentru spitalele din Gorj „150 de miliarde ar fi ideal, dar ne-am descurca şi cu mai puţin, şi cu 100 de miliarde”.

Managerii spitalelor aşteaptă rectificarea

Unităţile spitaliceşti de pe raza judeţului nostru încă reuşesc să se descurce cu actualul buget. Deşi le este greu să acopere cheltuielile curente, directorii de spitale se străduiesc să gestioneze cât mai bine bugetul, reuşind să achite şi salariile la timp. Totuşi, cu toţii aşteaptă cu nerăbdare rectificarea bugetară, întrucât cu sumele pe care le mai au la această oră nu se mai pot descurca decât până la sfârşitul lunii septembrie. „Sperăm ca rectificarea bugetară să vină până la sfârşitul lunii august, aşa cum am fost anunţaţi. Deocamdată ne descurcăm, dar nu mai mult de luna septembrie. Acum reuşim să achităm la timp şi salariile şi să dăm şi tichetele”, a precizat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

CJAS a primit 16,4 milioane

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a primit, recent, o rectificare bugetară în valoare de peste 16,4 milioane lei. Din această sumă, cea mai mare parte revine unităţilor farmaceutice, 12,5 milioane de lei. De asemenea, s-a mai primit suma de 5,2 miliarde de lei vechi pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, 240 de milioane de lei vechi pentru analizele de laborator şi pentru îngrijirile la domiciliu, 280 de milioane de lei vechi. Deocamdată, pentru unităţile spitaliceşti din judeţul nostru nu s-au primit bani în urma rectificării bugetare, dar se pare că aceştia vor veni în următoarele zile.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here