Rectificarea bugetară pentru sănătate, aşteptată de CJAS

197

Până la sfârşitul acestei săptămâni ar trebui să ajungă în judeţul nostru banii pentru sistemul sanitar. La nivelul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj nu se ştie încă data exactă când vor veni banii. Totuşi, se pare că sunt semnale că aceştia vor veni în perioada imediat următoare.

Astăzi sau mâine ar trebui să ajungă la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj banii ce revin judeţului nostru în urma rectificării bugetare pentru sistemul sanitar. Cel puţin, potrivit unor surse, sunt semnale că bugetul pentru sănătate va fi suplimentat până la sfârşitul acestei săptămâni. Deocamdată nu se ştie suma exactă care va veni la Gorj.

CJAS a cerut 233 miliarde pentru spitale
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a transmis cifrele sumelor necesare pe fiecare categorie, cei mai mulţi bani fiind solicitaţi pentru spitale – 233 miliarde lei vechi. Pentru medicamentele gratuite şi compensate s-au solicitat 160 de miliarde, pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă – cinci miliarde 250 milioane, pentru medicina de familie 18,5 miliarde.
Reamintim faptul că în anul 2011, bugetul alocat spitalelor din Gorj a fost de 855 miliarde lei vechi la contractare, iar la sfârşitul anului CJAS Gorj a mai primit o rectificare bugetară pentru unităţile spitaliceşti, în valoare de 7.561.000 lei.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here