Record la termocentrala din Rovinari

935

Complexul Energetic Oltenia a înregistrat un nou record în termoenergetica românească. „Cel mai flexibil grup pe lignit din sistemul românesc, grupul energetic nr.6 al Sucursalei Electrocentrale Rovinari, a înregistrat aproximativ 5.506 ore de funcționare fără întrerupere, ultimul paralel cu Sistemul Energetic Național fiind realizat în data de 17.07.2020”, se arată într-un comunicat al CE Oltenia.
Grupul a fost oprit în data de 3 martie, după 230 de zile de funcționare continuă, fără a prezenta probleme tehnice care ar fi impus oprirea acestuia, ci raportat la necesarul de energie din sistem.
„Din totalul energiei produse de CE Oltenia, energia produsă la Rovinari acoperă un procent de peste 50%, cu respectarea tuturor condiţiilor de mediu impuse de legislaţia europeană şi naţională în vigoare, grupurile energetice aflate în operare fiind conforme din punct de vedere al nivelului tuturor emisiilor reglementate şi pregătite să îndeplinească inclusiv noile condiţii valabile din august 2021”, susține compania.
Cu o disponibilitate de 100%, grupul energetic nr.6 de la Rovinari a produs în această perioadă o cantitate de energie electrică de peste 1,34 TWh şi a asigurat permanent servicii tehnologice de sistem, având plaja cea mai mare de funcţionare în reglaj secundar. Grupul a funcţionat cu cele mai mici valori ale consumului specific de combustibil la nivelul CE Oltenia, cu circa 0% aport de hidrocarburi şi cu emisiile de SO2, NOx şi pulberi sub limitele prevăzute de Legea nr.278/2013 privind emisiile industriale.
Cei 1,34 TWh au asigurat consumul de energie electrică a circa 1.900.000 de familii, timp de 7,5 luni.
Termocentrala de la Rovinari a mai înregistrat în martie 2017 un record, după cele aproximativ 5.000 de ore de funcţionare neîntreruptă a grupului energetic nr.4, pe parcursul a 208 zile.
Primul paralel al grupului energetic nr.6 de la Rovinari a avut loc în data de 29 iunie 1979, însumând o producţie de energie electrică de peste 47,54 TWh până în prezent.
Irina Irinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here