Reconstituiri ale furturilor, la trei locuințe din Turcinești! Hoții au trecut și pe la locuința lui Surupăceanu de la Preajba

422

Polițiștii au făcut, vineri, reconstituiri ale furturilor de acum o lună de zile din comuna Turcinești, sat Cartiu. Trei locuințe vecine au căzut atunci pradă acelorași hoți, acum cunoscuți, de la Bumbești-Jiu, spun localnicii care au văzut la finalul, săptămânii trecute, mare agitație în locuințele executorului judecătoresc Florin Bîrseșteanu, a fostului primar de Turcinești, Grigore Roman, și a unui angajat de la Transloc, toate trei fiind devalizate, dintr-un foc, de bunurile de valoare. Nu sunt însă singurele vile sau apartamente țintite de cei doi hoți din Bumbești-Jiu, arestați la final de săptămână pentru 30 de zile, după ce în locuința lor s-au găsit o serie de bunuri sustrase din casele unor persoane cunoscute din Târgu-Jiu și din împrejurimile municipiului.

Din cele trei locuințe vecine din Cartiu, comuna Turcinești, una aparținând executorului judecătoresc Bîrseșteanu, locuită mai mult în weekend, au dispărut produse electronice, ceasuri, bijuterii și chiar băutură scumpă. După prima reținere a celor doi indivizi din Bumbești-Jiu, vineri, s-au făcut reconstituiri ale furturilor în aceste case, asta deoarece păgubiții și-au recunoscut o serie de bunuri în fotografii. Sâmbătă, deși puși în libertate, hoții au fost iar băgați după gratii, asta pentru 30 de zile, anchetatorii nemaiavând dubii că aceștia sunt autorii nenumăratelor furturi care au terorizat municipiul Târgu-Jiu și împrejurimile, din martie și până în prezent.

Casele unor foști politicieni, afaceriști, medici, luate la ochi de infractori
Potrivit păgubiților, care au aflat pe parcurs unii de alții, printre cei cărora li s-au pătruns în locuințe și li s-au furat bunuri de preț s-au aflat afaceriști, doctori și chiar polițiști. Locuința de la Preajba a fostului deputat Mugurel Surupăceanu ar fi fost și ea spartă de aceiași hoți, spun unii păgubiți care așteaptă acum să fie chemați de anchetatori pentru a-și recupera bunurile. Recent, Gorjeanul a relatat că și o grupare din Mureș a dat lovituri similare în municipiul Târgu-Jiu, dar au reușit să se împace cu una dintre victime, după ce a plătit-o. Respectivii au fost trimiși în judecată. A venit acum rândul celor doi indivizi din Bumbești-Jiu să răspundă în fața anchetatorilor.
ANAMARIA STOICA

Hoți prinși în flagrant la Târgu-Jiu, reținuți! Sunt acuzați că au furat bunuri de peste 100.000 de lei
Doi bărbați în vârstă de 40, respectiv 48 de ani, din Bumbești-Jiu, au fost prinși, în noaptea de joi spre vineri, de polițiștii Biroului de Investigații Criminale, în timp ce încercau să fure bunuri dintr-o locuință de pe raza municipiului Târgu-Jiu. În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că, în ultimele trei luni, aceștia ar fi sustras bunuri în valoare de peste 100.000 de lei, din clădiri de pe raza întregului județ. Surse susțin că printre persoanele păgubite se află și medici. “Din primele cercetări a reieșit faptul că, în perioada aprilie-iunie 2018, aceștia ar fi sustras bunuri din mai multe locuințe de pe raza municipiului. Polițiștii au recuperat bunuri și bani în valoare de peste 100.000 de lei, din care 15.000 de lei și 100 lire. Activitățile continuă pentru documentarea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale față de cei în cauză”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Sâmbătă, magistrații Judecătoriei Târgu-Jiu au dispus arestarea preventivă a suspecților. “Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Dispune arestarea preventivă a inculpatului P.G.V., pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată, nouă acte materiale, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 09 iunie 2018 până la data de 08 iulie 2018, inclusiv. Dispune arestarea preventivă a inculpatului C.E.V., pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată, nouă acte materiale, pe o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă cu privire la inculpaţi, în conformitate cu dispozitivul prezentei încheieri. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore”, a stabilit instanța. Suspecții au atacat decizia, urmând ca verdictul să fie anunțat în această săptămână la Tribunalul Gorj. Până atunci însă vor rămâne în arest.
L.F.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here