Recomandările salvamontiştilor pentru turiştii care şi-au planificat drumeţii în această perioadă

159

Salvamontiștii gorjeni avertizează turiștii care merg pe munte despre faptul că schimbarea bruscă a vremii din ultima perioadă și scăderea semnificativă a temperaturilor le pot influența negativ ieșirea planificată în zona montană. Din fericire, meteorologii vin cu veşti bune pentru următoarele zile. Între timp, însă, turiştii trebuie să ţină cont de recomandările salvatorilor montani, pentru a nu-şi pune viaţa în pericol.

Pe lângă ploile cu caracter torențial – anunţate în zona montană- , scurte ca durată, dar de o intensitate foarte mare, însoțite și de descărcări electrice și temperatura pe munte a scăzut foarte mult, înregistrându-se diferențe de 15-20 de grade față de temperaturile din zilele trecute. Acest lucru impune o schimbare totală a echipamentului, îmbrăcămintea necesară acum fiind mai apropiată de cea de iarnă. „Înnoptarea la cort nu este recomandată în zonele înalte, tabăra de corturi fiind expusă fulgerelor, și nici în apropierea albiilor râurilor, debitul acestora putând crește imprevizibil în urma ploilor ce pot cădea în zona montană”, explică Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Veşti bune pentru turişti
Prognoza pentru zilele următoare este îmbucurătoare, vremea se va îmbunătăţi şi iubitorii muntelui vor mai avea parte de zile frumoase pe cărări de munte. Echipele de salvare montană din întreaga ţară sunt pregătite să intervină ori de câte ori este nevoie, până la jumătatea lunii septembrie se consideră că încă este plin sezon turistic de vară, astfel că acestea vor asigura asistenţa de specialitate la bazele de salvare montană, refugiile sezoniere salvamont, pe traseele turistice şi în zonele cu practicare intensă a sporturilor montane. „Pentru orice informaţie sau anunţarea unui eveniment montan, Dispeceratul Naţional Salvamont, poate fi apelat non stop la numărul 0725826668 sau formând pe tastele telefonului cifra 0 urmată de literele ce compun cuvântul SALVAMONT”, a confirmat Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.
Salvamontiştii gorjeni împreună cu colegii din întreaga ţară vă doresc excursii reuşite pe cărările montane şi vă asigură de întreg sprijinul necesar în orice situaţie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here