Recomandări ale Ministerului Sănătăţii pe perioada caniculei

457

Ministerul Sănătăţii face o serie de recomandări în contextul valului de căldură care afectează cea mai mare parte a ţării.

Cea mai importantă este să evitaţi pe cât posibil expunerea prelungită la soare între orele 11:00 şi 18:00. Iar dacă totuşi ieşiţi afară, purtaţi pălarii de soare, haine lejere, din fibre naturale şi de culori deschise. Beţi zilnic 2 litri de apă pe zi fără să aşteptaţi să apară senzaţia de sete.

În perioadele de caniculă este bine să consumaţi un pahar de apă la fiecare 15 – 20 de minute. Nu consumaţi alcool, pentru că acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Nici băuturile cu conţinut ridicat de cofeină sau zahăr nu sunt bune, pentru că sunt diuretice.

Sunt benefice în schimb fructele şi legumele proaspete, iar o doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca un pahar de apă.

Închideţi ferestrele cât timp este soare, trageţi draperiile şi opriţi aparatele electrocasnice de care nu aveţi nevoie. Evitaţi activităţile în exterior şi păstraţi contactul permanent cu vecini, rude, cunoştinţe care sunt în vârstă sau cu dizabilităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here