Recoltarea cerealelor păioase, în linie dreaptă

135

În această perioadă are loc campania de recoltare a cerealelor păioase. Fermierii şi micii producători agricoli gorjeni acţionează acum cu forţe sporite pentru strângerea grabnică a recoltelor.

Fermierii gorjeni au început recoltarea cerealelor păioase. Orzul a fost strâns de pe toată suprafaţa de 210 hectare cultivate, producţia medie obţinută la hectar fiind 2.300 kilograme, iar la grâu s-a recoltat de pe o suprafaţă de 130 de hectare, producţia obţinută fiind de 2.650 kilograme. Cum vremea este prielnică secerişului, iar grâul a ajuns, pe suprafeţe destul de întinse, la umiditatea optimă fermierii au luat toate măsurile necesare pentru intensificarea ritmului de recoltare. “La grâu suntem la începutul campaniei de recoltare, acesta depinzând de câţiva indici de calitate şi grad de umiditate, urmează să avem datele exacte la terminarea campaniei de recoltare a cerealelor de păioase”, a precizat Ion Popescu, directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj.
Producţia de cereale la nivel naţional a crescut anul acesta cu 24,3%, până la 20,78 milioane tone, în 2011, producţia de porumb s-a situat la 11,6 milioane tone, iar cea de grâu la 7,1 milioane tone, ceea ce a făcut din România al doilea şi respectiv al cincilea producător de porumb respectiv grâu din Europa.
Andrada Bărăitaru
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here