Reclamanţii IŞJ Gorj au rămas fără gradaţii de merit şi cu un punctaj scăzut

256

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean(IŞJ) Gorj a constituit recent a treia comisie care a analizat dosarele cadrelor didactice ce au reclamat că ar fi fost prejudiciate la acordarea gradaţiilor de merit. Comisia, în rândul căreia au făcut parte şi directorii instituţiilor de învăţământ de unde au provenit cele două cadre reclamante, au stabilit însă că educatoarea şi profesoara de la Liceul de Arte din Târgu-Jiu, care au făcut sesizări la Parchet pe motiv că nu au luat gradaţie nu trebuie să primească un salariu mărit timp de 5 ani de zile. Mai mult, punctajele reclamantelor a fost chiar scăzut în urma reverificării dosarelor, generalul IŞJ, Ion Işfan, menţionând ce în unul dintre dosare s-au găsit documente care nu erau conforme cu cerinţele necesare pentru gradaţii.

Loredana Buliga, profesor la Liceul de Arte ,,Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu, este una dintre cele două persoane care a făcut plângere chiar şi la Parchet după ce a văzut că, în urma contestaţiilor, nu se mai regăseşte pe lista celor care beneficiază de gradaţii de merit. Profesoara s-a mulţumit să împroaşte cu noroi în proprii colegi şi la vârful IŞJ fără să pună în balanţă că dosarul său nu a fost chiar atât de bine întocmit. Cel puţin asta s-a văzut la a treia verificare, care a scos în evidenţă că acte din dosarul de gradaţie al lui Buliga nu erau conforme cu cerinţele, motiv pentru care punctajul de 77 primit după prima verificare s-a dovedit eronat. Prima comisie a verificat evaziv sau poate interesat în favoarea profesoarei dosarul acesteia, motiv pentru care la a treia verificare punctajul respectivei a scăzut sub 70. Loredana Buliga a pierdut astfel şansa de a fi recompensată cu gradaţie de merit, în următorii cinci ani de zile.

Reclamaţia educatoarei, nefondată!
Nu este singura aflată în această situaţie, şi dosarul educatoarei Camelia Bălănescu de la Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Constantin Brâncuşi” din municipiu, care a făcut, la rândul ei o sesizare, similară, nu a trecut de comisia cu numărul trei a IŞJ Gorj. În acest caz s-a verificat şi dosarul fostei colege a educatoarei pe care aceasta o acuza că ar fi primit un punctaj nemeritat. Este vorba despre Loredana Deaconescu, pe care Bălănescu o acuza că ar fi primit gradaţie doar pentru că este nepoata primarului Florin Cârciumaru.
,,Am constituit o a treia comisie de verificare a dosarelor de gradaţie de merit, dar doar pentru persoanele care au reclamat că ar fi fost prejudiciate la acest capitol. Din comisie au făcut parte şi liderii de sindicat, dar şi directorii unităţilor şcolare de unde proveneau reclamantele. În urma reverificării celor trei dosare s-a constatat că în unul se găseau acte care au fost punctate, deşi erau neconforme cu legislaţia în vigoare. Cele două reclamante nu vor primi gradaţie de merit”, a declarat Ion Işfan, inspectorul şcolar general al IŞJ Gorj.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here