Recital Ion Caramitru, la Festivalul de Teatru „Sabin Popescu”

269

Cu siguranţă, meritul organizării acestui Festival de Teatru „Sabin Popescu”, ajuns la ediţia a XVI-a, desfăşurat la Novaci este al minunaţilor oameni de cultură ai oraşului ce aduce – dintre toate localităţile urbane româneşti cel mai mult cu o aşezare elveţiană -, al autorităţilor, adică Primăria şi Consiliul Local Novaci. Se perpetuează în felul acesta o activitate teatrală încetăţenită de regretatul dascăl prof. Sabin Popescu, actor, regizor şi ferment al fenomenului teatral local timp de 40 de ani, dintre cei 136 de ani în care se joacă teatru la Novaci.

Informaţia o avem de la scriitorul Constantin Dârvăreanu, un împătimit al scrisului, Redactor şef al revistei lunare NOVĂCEANUL şi sufletul evenimentului artistic ce a avut loc la finele săptămânii trecute.
Joi şi vineri, 26-27 martie, s-au desfăşurat Zilele Teatrului Şcolar, iar sâmbătă, începând cu ora 18.00, numerosul public a participat la o Seară de teatru: „Prietenul din Franţa”, de N. Kiriţescu, spectacol prezentat de Trupa de teatru „Sabin Popescu”, a Casei de Cultură Novaci, în regia artistică a lui Titu Eugen.
Inspiraţii animatori ai vieţii culturale novăcene l-au avut ca oaspete de seamă pe celebrul actor şi recitator fără pereche Ion Caramitru, Directorul Teatrului Naţional Bucureşti, instituţiei ce poartă numele marelui Ion Luca Caragiale.
Aşa că, firesc, seara de teatru s-a încheiat, în aplauzele spectatorilor, cu un Recital al actorului ION CARAMITRU.
Se cuvine să-i felicităm, din acest colţ de pagină, pe pasionaţii de teatru ai urbei Novaci şi pe actorul bucureştean Ion Caramitru.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here