Rechizitoriul în dosarul “sex cu minore” s-a finalizat! – Proxenetul trimis în judecată, fetele doar sancţionate

132

feteProcurorul de caz a finalizat vineri rechizitoriul în dosarul “sex cu minore”, proxenetul Marius Viorel Taşcău fiind trimis în judecată, în timp ce minorele, ambele eleve la două licee din Târgu-Jiu, putând să scape de închisoare, în cazul lor cerându-se scoaterea de sub urmărire penală(SUP) şi aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ.

Dacă procurorul nu a acceptat, fetele odată trimise în judecată pot face închisoare pentru prostituţie, de la o lună la un an.

Nu se cunoaşte, deocamdată, cum s-a finalizat rechizitoriul, în special dacă cei trei, proxenetul şi cele două minore, au fost trimişi toţi în judecată sau nu. Se crede însă, cu siguranţă, că Marius Viorel Taşcău, proxenetul din dosar, a fost trimis în judecată el riscând între 5 şi 18 ani de închisoare. Dacă el îşi va recunoaşte vina la primul termen, el poate beneficia de o reducere cu 30% a pedepsei, şi poate executa mai puţin de 4 ani, sau chiar să fie pus în libertate şi să rămână sub control judiciar.

Apărătorul fetelor a cerut amendă şi SUP

În ce priveşte fetele, ambele minore, de 17 ani fiecare, eleve la două licee din Târgu-Jiu, acestea ar putea scăpa de urmărirea penală şi trimiterea în judecată, ele urmând să se aleagă doar cu o amendă administrativă. Această amendă le va da posibilitate să îşi continue şcoala şi să aibă şi un loc de muncă, în caz contrar cu cazierul pătat ele putând ajunge din nou în stradă, fiind foarte departe de un loc de muncă şi a-şi finaliza studiile. Nu se ştie dacă majora, de la Grupul Şcolar Bârseşti, este şi ea în acest dosar, fiind vorba despre fata care a făcut declaraţii în legătură cu Habitu. Pentru prostituţie pedeapsa este de la 3 luni la 3 ani, cum fetele sunt minore aceasta se reduce însă la jumătate, adică închisoare de la o lună şi jumătate la un an şi jumătate. Dacă îşi recunosc vina, în cazul trimiterii lor în judecată pentru prostituţie, minorele se pot alege cu o nouă reducere de 30% a pedepsei. Pedeapsa se reduce astfel de la o lună la un an de zile de închisoare.

Termen azi pentru “peşte”

Judecătoria Târgu-Jiu are în această dimineaţă, pe rol, recursul lui Taşcău în dosarul privind cererea sa de liberare provizorie sub control judiciar. Asta, după ce recursul judecat de Tribunalul Gorj a fost respins vineri şi dosarul retrimis la Judecătoria Târgu-Jiu.

“Peştii” mari, în libertate

În dosarul “sex cu minore” au fost audiaţi mai mulţi clienţi de-ai fetelor, nume sonore la nivelul judeţului Gorj. Se discută de politicieni, şefi de instituţii numiţi politic, de foşti magistraţi în prezent avocaţi, de trei poliţişti şi de un salariat al Tribunalului Gorj. Sunt şi alte persoane care au dat declaraţii deja, copiii unor persoane cunoscute, băieţi necăsătoriţi de data aceasta.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here