Rechizite şi uniforme şcolare, controlate de inspectorii CJPC Gorj

164

Odată cu pregătirile pentru începerea anului şcolar au intrat în acţiune şi inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj, controlând astfel magazinele care comercializează rechizite şi uniforme şcolare dar şi agenţii economici care comercializează atât produse alimentare cât şi produse nealimetare, de pe lângă unităţile şcolare de pe raza judeţului nostru.

Activitatea inspectorilor CJPC Gorj privind controlul comercializării rechizitelor şi uniformelor şcolare se desfăşoară conform tematicii de control, aceştia având în vedere mai multe aspecte cu privire la modul de expunere la comercializare sau componenţa fibroasă, modul în care este afişat preţul, calitatea produselor comercializate.
„Ca tematică de control proprie, ne-am propus luna aceasta să verificăm activitatea din jurul şcolilor. Am demarat, de altfel, deja câteva acţiuni în mediul rural dar şi în mediul urban, pentru a verifica unităţile din jurul şcolilor care comercializează atât produse alimentare cât şi produse nealimentare. După cum bine ştim copiii obişnuiesc să cumpere diferite produse, nu toată lumea pleacă cu pacheţel de acasă şi vrem să fim siguri că agenţii comerciali îşi desfăşoară cât de cât în condiţii bune activitatea. Controalele vor fi realizate de către inspectori în toate localităţile din judeţ, s-au realizat o parte însă nu sunt finalizate”, a declarat Daniela Michi, comisarul şef al CJPC Gorj.

O singură maşină funcţională
Conducerea instituţiei se confruntă însă cu dificultăţi în ceea ce priveşte autoturismele pentru deplasarea inspectorilor în teren. Motivul este acela că numai o maşină este funcţională, iar cu două maşini aceştia s-ar descurca mult mai bine. Drept urmare s-au întocmit documentele necesare pentru achiziţionarea unei maşini prin Programul Înnoirea Parcului Auto.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here