Rechizite școlare oferite de polițiști

367

Reprezentanții Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au continuat, în ultima săptămână, acțiunile în școlile din Gorj.
”În cadrul Programului de Prevenire a Delincvenţei Juvenile şi Victimizării Minorilor au fost desfăşurate întâlniri şi dezbateri cu elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială “Sfântul Nicolae” din municipiul Târgu-Jiu, dar şi cu cei din cadrul Liceului Teoretic Novaci şi Liceului Tehnologic Baia de Fier.
În discuțiile purtate cu elevii au fost prezentate aspecte legislative, cu privire la faptele penale ce pot fi comise de minori, pedepsele prevăzute de lege a fi aplicate de instanța de judecată, în cazul săvârșirii unor infracțiuni, precum și măsurile educative care pot fi dispuse în asemenea situații.
De asemenea, au fost prezentate celor mici aspecte referitoare la circulația pe drumurile publice, scopul fiind prevenirea evenimentelor rutiere în rândul acestora”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.
Activităţile au continuat, joi, la Centrul de Zi în sistem integrat „Iasomia”, din Târgu-Jiu, ocazie cu care, pe lângă recomandări, poliţiştii gorjeni au oferit copiilor mape cu rechizite şcolare.
”Totodată, polițiștii le-au prezentat elevilor o autospecială, din dotarea Serviciului Rutier, iar cei mici au devenit, pentru câteva clipe, «poliţişti rutieri», învățând și utilizând tehnica cu care este dotată mașina de poliție, în contextul unei lecții privind circulația corectă pe drumurile publice”, au mai precizat reprezentanții Poliției Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here