Rechizite gratuite pentru 70 de elevi târgujieni

387

Primăria Municipiului Târgu-Jiu, prin intermediul Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS), a oferit gratuit unui număr de 70 de copii nevoiaşi rechizite şi ghiozdane pentru începerea noului an şcolar.

70 de elevi din mai multe şcoli ale municipiului Târgu-Jiu au primit ghiozdane echipate cu rechizite din partea autorităţilor locale. Copiii fac parte din familii cu situaţii materiale precare, iar Primăria şi Consiliul Local Târgu-Jiu a decis sprijinirea acestora, fiind vorba de elevi de la clasa 0 şi până la clasele de liceu. Cadourile au fost unele aşteptate de elevi pentru a intra cu succes în anul şcolar 2016-2017, care va debuta luni, 12 septembrie. Elevii selectaţi au fost chemaţi chiar la sediul Primăriei pentru a li se înmâna cele necesare pentru şcoală. Cei mai mici dintre elevii cadonaţi de autorităţile locale sunt boboci de clasa 0, iar cei mai mari sunt în anii de liceu.

“Consiliul Local a aprobat fonduri şi pune la dispoziţie şi în acest an familiilor care au o situaţie economică financiară mai specială rechizite pentru copiii care urmează să meargă la şcoală în anul şcolar 2016-2017. Ne bucurăm să ştim că venim în sprijinul acestor familii, că aceşti copii care, sunt convins că vor merge şi vor urma cursurile şcolare, vor avea un început de an aşa cum şi-l doresc şi cum şi l-ar dori fiecare dintre noi pentru copiii noştri. Tocmai de aceea am făcut tot posibilul ca aceste pachete să fie unele suficient de generoase şi să conţină cele necesare cursurilor pe care le vor urma. Este vorba despre pachete organizate pe patru grupe: cele destinate copiilor de la clasa 0, grupa primară, gimnazială şi liceu. Fiecare dintre ei au în aceste pachete lucrurile necesare pentru urmarea cursurilor în bune condiţii. Valoarea fiecărui pachet este de aproximativ 60 de lei”, li s-a adresat elevilor Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu. Acesta le-a urat tuturor copiiilor succes în noul an şcolar din partea conducerii administraţiei municipale.
Copiii mai mici au fost însoţiţi de părinţi sau bunici pentru ridicarea rechizitelor, unii dintre ei având mari emoţii. Ghiozdanele cu cele necesare începerii unui nou an şcolar au adus bucurie pe feţele părinţilor şi a elevilor, mai ales că situaţia financiară a acestora nu este una roz. În ghiozdanele oferite elevilor s-au putut regăsi caiete, penare gata echipate, blocuri de desen, pixuri, acuarele, truse geometrice, ascuţitori şi stilouri.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here