Rechizite de la Primăria Târgu-Jiu pentru 161 de elevi din municipiu

670

Primăria Municipiului Târgu-Jiu, prin Direcţia Publică de Protecţie Socială, a organizat şi în acest an acţiunea ,,Început de an şcolar”. Un număr de 161 de elevi din Târgu-Jiu, de la clasa 0 şi până la clasa a XII-a, au primit, ieri, pachete din partea primarului Marcel Romanescu.

Pachetele oferite au constat în ghiozdane, caiete şi alte rechizite necesare la început de an şcolar. Acţiunea ,,Început de an şcolar”, organizată anual de Primăria Târgu-Jiu prin Direcţia Publică de Protecţie Socială, se adresează copiilor proveniţi din familii cu situaţie socio-economică dificilă. Pentru acordarea acestor rechizite, la DPPS Târgu-Jiu s-au întocmit liste în baza solicitărilor venite din partea părinţilor a căror situaţie materială este una precară, precum şi pe baza evidenţelor instituţiei.

Buget de 23.000 de lei
,,Avem de data aceasta un buget mult mai mare decât anul trecut; avem 109 solicitanți și rechizite pe măsură. Sunt sigur că o să fiți și voi extrem de mulțumiți și aveți toată dotarea necesară în momentul acesta, tot ceea ce vă trebuie pentru a putea face performanță. Vă doresc multă baftă și sănătate și vouă și părinților voștri pentru noul an școlar care începe luni!”, li s-a adresat edilul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, copiilor și însoțitorilor acestora prezenți în vederea ridicării ghiozdanelor cu rechizite. Bugetul alocat pentru pachetele cu ghiozdane şi rechizite împărţite, ieri, de municipalitate este de 23.000 de lei cu TVA, însă valoarea totală a ghiozdanelor echipate a fost 19.873 de lei cu TVA. Cadourile au fost unele aşteptate de elevi pentru a intra cu succes în anul şcolar 2019-2020, care va debuta luni, 9 septembrie.
Elevii selectaţi au fost chemaţi la Centrul Magnolia din municipiu pentru a li se înmâna cele necesare pentru şcoală. Cei mai mici dintre elevii cadonaţi de autorităţile locale au fost boboci de clasa 0, iar cei mai mari sunt în anii de liceu. Copiii mai mici au fost însoţiţi de părinţi sau bunici pentru ridicarea rechizitelor, unii dintre ei având mari emoţii. Ghiozdanele cu cele necesare începerii unui nou an şcolar au adus bucurie pe feţele părinţilor şi a elevilor, mai ales că situaţia financiară a acestora nu este una roz.
Fiecare pachet pentru elevii din clasa 0 are o valoare de 87,71 de lei și conține: un ghiozdan, un penar echipat, un stilou, un set de pensule, o cutie acuarele, un bloc desen A4, o carte de colorat, un caiet de foaie velină, un set plastilină, un set hârtie colorată, un suport birou pentru creioane.
De asemenea, pachetul destinat elevilor de clasele I-IV are o valoare de 97,56 de lei și conține: ghiozdan, 5 caiete dictando cu 48 de file, 5 caiete matematică cu 48 de file, un penar echipat, un stilou, un bloc desen A4, o cutie acuarele, un set de pensule, un set hârtie colorată, un set plastilină, un lipici solid, un suport birou pentru creioane.
În ceea ce îi privește pe elevii care frecventează clasele V-VIII, valoarea pachetului este de 117,82 de lei și conține: un ghiozdan, 5 caiete dictando cu 80 de file, 5 caiete matematică cu 80 de file, 2 caiete studențești dictando cu 60 de file, 2 caiete studențești matematică cu 60 de file, un caiet biologie, un caiet muzică, un caiet geografie, o cutie acuarele, un set de pensule, un penar, un stilou, o radieră, 2 pixuri cu gel, 3 creioane cu gumă, o ascuțitoare, o trusă de geometrie, un bloc desen A4, o riglă de 30 cm, o cutie de culori, un suport birou pentru creioane.
Totodată, elevii de liceu au primit câte un pachet a cărui valoare se situează la suma de 87,56 de lei și care conține: un ghiozdan, un penar, un stilou, 5 caiete studențești dictando de 80 de file, 5 caiete studențești matematică de 80 de file, 3 creioane cu gumă, 2 pixuri, o riglă de 30 cm, o radieră, o ascuțitoare, un suport birou pentru creioane.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here