Recenzori, “ţepuiţi” la Băleşti

156

recenzorO parte dintre recenzorii care au prestat la Băleşti au muncit mai mult pentru aceiaşi bani. Unii au avut două sectoare, dar vor fi plătiţi doar pentru unul, deşi au făcut sesizare la Prefectura Gorj cerând explicaţii, asta conştienţi că reprezentanţii autorităţilor locale erau vinovaţi pentru încurcătura creată. Subprefectul judeţului Gorj, Marcel Romanescu, susţine însă că banii se vor plăti la Băleşti conform legii, şi anunţă, de asemenea, că 13 miliarde de lei vor fi achitaţi pentru recenzorii din judeţ care au prestat la recensământ.

Autorităţile judeţene fac ultimele pregătiri pentru finalizarea procedurilor de recensământ din judeţul Gorj. Sunt, de asemenea, pregătiţi cei 13 miliarde de lei cu care se vor achita prestaţia recenzorilor din Gorj, adică a celor peste 2000 de gorjeni care au activat la recensământ. Mici probleme au apărut acum doar la Băleşti. “Avem, după calculul final, 13 miliarde care, vor fi repartizate, în cele trei zile la toate localităţile din judeţul Gorj. Nu avem probleme până în acest moment, în afară de mici sesizări care au apărut la o anumită localitate(n.r. Băleşti), noi nu avem sesizări din partea recenzorilor. Aşteptăm ca oamenii să îşi ia banii şi să îi poată folosi de sărbători pentru munca depusă”, a declarat Marcel Romanescu.

La Băleşti însă conducerea primăriei a împărţit localitatea în 41 de sectoare ca în final, legea să îi permită, să aibă 31 de sectoare. Recenzorii erau deja împărţiţi iar zece sectoare au fost reîmpărţite la cei care au acceptat să presteze încă pe un sector. Recenzorii credeau că vor fi plătiţi la dublu, dar legea nu permite acest lucru, cei în cauză alegându-se cu muncă mai multă pentru aceiaşi bani.

Banii se dau între 28 şi 30 noiembrie

Recenzorii vor fi plătiţi la finalul acestei luni iar banii îi vor ridica de la primăriile aflate pe raza localităţilor unde au prestat. Autorităţile au discutat deja la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj cum şi când să intre în posesia banilor. “Aşteptăm data de 25, aşa cum era trecută în procedura pentru recensământ, pentru finalizarea depunerii documentaţiilor de către recenzorii şefi la Statistică. Pe data de 25, noi sperăm, şi pe de altă parte putem fi convinşi, că procesul de recensământ poate fi declarat încheiat la nivelul judeţului Gorj şi la două zile, ţinând cont că 26 şi 27 sunt zile libere, putem face şi plăţile. Astfel, începând cu data de 28, adică 28, 29 şi 30 vor fi zilele în care recenzorii pot să îşi primească sumele cuvenite şi în funcţie de perioada în care au depus, la statistică, documentele necesare”, a declarat subprefectul. “Deja, la Finanţe am avut o discuţie cu cei de la Trezorerie ca să putem să primim sumele necesare pentru cele trei zile şi cred că luna aceasta, în ultimele trei zile ale lunii noiembrie, toţi recenzorii de la nivelul judeţului Gorj îşi vor primi banii la localităţile unde au fost arondaţi. Plata nu se va mai face aşa cum s-a făcut la alegerile anterioare ci se va face doar la nivelul primăriei, acolo unde s-a desfăşurat şi recensământul”, a completat Romanescu.

Recensământul în Gorj s-a desfăşurat, în rest, fără niciun fel de probleme majore.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here