Recensământ: Gorjenii care s-au autorecenzat au avut nevoie de ajutorul unui recenzor

1296
SVERDLOVSK, RUSSIA - NOVEMBER 18, 2020: A census taker fills in a blank in the village of Sankino, Makhnyovo Municipal Division, during the 2020 Russian Census, amid the COVID-19 pandemic. Donat Sorokin/TASS,Image: 569696263, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Perioada de autorecenzare se apropie de final. Gorjenii își pot introduce datele prin accesarea platformei de autorecenzare, singuri sau asistați de recenzori, cei mai mulți optând pentru această ultimă variantă.
La nivelul județului Gorj s-au completat, până în data de 22 mai, peste 160.000 de chestionare, a anunțat Direcția Județeană de Statistică Gorj. Cele mai multe au fost completate în mediul rural, 57,7%,.
Din cele 167.840 de chestionare completate la nivelul județului, aproape 73% dintre ele au fost întocmite cu sprijinul unui recenzor.
Odată cu prelungirea etapei de autorecenzare și autorecenzare asistată, etapa de colectarea a datelor din teren s-a modificat.
„Perioada de autorecenzare a fost prelungită până la data de 27 mai. Recenzarea în teren prin interviuri faţă în faţă se va desfășura în perioada 31 mai – 17 iulie. Rugăm gorjenii care nu s-au autorecenzat, ca în aceste zile să aloce 20 de minute şi să se autorecenzeze întrucât recenzarea în teren trebuie încheiată în data de 17 iulie”, a anunțat Vasile Păunescu, directorul DJS Gorj.
Persoanele care refuză furnizarea de date pentru recensământ riscă o amendă de la 1.000 de lei la 3.000 lei.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here