Recco de la Salvamont Gorj, la antrenament în masivul Făgăraş

872

Salvamont România va organiza în perioada 5-14 martie, la Cabana Capra, Stagiul Național de Formare al Unităților Canine Intervenție Avalanșă, unde candidații vor obține brevetul care le va certifica abilitățile de integrare în dispozitivul de intervenție la avalanșă. La antrenament va fi prezent şi Recco, patrupedul Salvamont Gorj, alături de instructorul său, Carlos Taşcău. De asemenea, un alt Border Collie de la Salvamont Gorj, Bruno, va lua parte la activităţi.

Vor participa colegi din: Borșa (Andreica Nicoară cu Athos), Bacău (Gheorghe Coșa cu Raya), Harghita (Zsolt Benko cu Argo), Prahova (Sergiu Frusinoiu cu Carp), Mureș (Istvan Ferenczy cu Nero) și Caraș Severin (Cristian Brecica cu Han). Toate unitățile canine au nivelul minim necesar pentru a fi admise în stagiu, fapt confirmat la evaluarea eliminatorie de la Rânca. Vor mai fi prezente pentru antrenament, unitățile canine Salvamont operaționale din județele: Alba (Tiberiu Krizbai cu Yukanna), Gorj (Carlos Tașcău cu Recco), Hunedoara (Sorin Danciu cu Hera).
În ultimele trei zile vor sosi pentru reconfirmarea anuală a brevetului, toate unitățile canine Salvamont din țară, constituite conform noii legi a câinilor Salvamont, promulgată anul trecut în decembrie. Lector și evaluator va fi Ion Sănduloiu de la Salvamont Argeș, care va participa cu Loca, fiica lui Helios și a Darei, și ei prezenți. Loca va absolvi în 2021, anul potențialei și binemeritatei pensionări a lui Helios, primul câine Salvamont din țară. Alți „pitici” care vor lua parte pentru acomodarea cu condițiile de mediu și de lucru, vor fi Bruno de la Salvamont Gorj (Border Collie, 5 luni, care îl va înlocui pe Recco) și Oxigen, de la Salvamont Caraș Severin (Border Collie, 4 luni, care o va înlocui pe Vreni). Oxigen este fratele Locăi, ambii proveniți din liniile de lucru din care provin Helios și Dara.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here