Recco de la Salvamont a început pre-dresajul

283

Intrat în familia Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj, în urmă cu câteva luni, Recco – un frumos exemplar de Border Collie – a început pre-dresajul. Potrivit conducerii Salvamont, câinele urmează să fie evaluat de un specialist în psihologie canină, ulterior fiind inclus într-un program mai amplu de pregătire.

La începutul acestui an, un medic din Oradea, stăpân al unei femele din rasa Border Collie, a făcut o donaţie valoroasă Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj: un căţel. Micul patruped avea doar câteva luni când a ajuns la salvamontiştii gorjeni. Aceştia l-au botezat Recco, după denumirea unui dispozitiv de căutare în avalanşă. Căţelul s-a adaptat rapid la viaţa de la Baza Salvamont Rânca, beneficiind aici de cele mai bune condiţii, dar şi de afecţiunea salvamontiştilor, care s-au dedicat „educării” acestuia. Pentru că era necesar ca Recco să fie dresat de specialişti, conducerea Salvamont a făcut demersurile necesare în acest sens. „Recco se află în primele etape de pre-dresaj; urmează să fie evaluat de un specialist în psihologie canină de la Centrul de educare canină Craiova şi apoi va fi inclus într-un program mai amplu de pregătire generală şi ulterior în cel de pregătire specifică de căutare şi salvare montană”, confirmă Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj.

Border Collie, un câine inteligent
Border Collie este un câine care face parte din grupul câinilor pastorali, care îşi are originea în zona de frontieră dintre Scoţia şi Anglia. Câinii din rasa Border Collie sunt consideraţi a fi foarte inteligenţi. Ei mai sunt folosiţi pentru păzitul turmelor, deşi în prezent mai sunt folosiţi pentru alte activităţi ca salvările turiştilor pierduţi în zonele montane, pentru detectarea urmelor după miros, în probe de dresaj sau drept câini de companie.
Salvamontiştii gorjeni sunt mândri de noul lor coleg, Recco, şi sunt convinşi că le va fi de mare ajutor în acţiunile de căutare în care vor fi angrenaţi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here