Reacția unui profesor de 10 la examenul de Titularizare: „Înseamnă bucurie și tristețe în același timp”

700

Cei 374 de candidați care au susţinut examenul de titularizare 2017, în judeţul Gorj, au aflat, ieri, rezultatele la proba scrisă. 40,64% dintre aceștia au obţinut nota 7 sau peste, în timp ce 77 de persoane au luat note mai mici de 5. Doi profesori pot fi considerați mândria Gorjului, reușind să obțină nota maximă. Carmen Nicoleta Mazurencu, profesor de matematică, suplinitor și Ionuț Ciungu sunt cei doi dascăli de 10. “Nota 10 înseamnă bucurie și tristețe în același timp, pentru că nu există niciun post titularizabil la Gorj, profilul Matematică. Practic am vrut doar să văd de ce sunt în stare și să se vadă că și la Gorj sunt oameni care știu să fie de 10. Nu se poate să merg în alt județ. Am știut acest lucru de la început”, a declarat Carmen Nicoleta Mazurencu, profesor de matematică la Colegiul Tehnic “Henri Coandă” din Târgu-Jiu. Aceasta este angajată pe perioadă determinată. La polul opus se află doi candidați care au obținut nota 1.20. Unul dintre aceștia este make-up artist și a susținut examenul la biologie. “Acesta a fost visul meu, să devin profesoară, dar, din păcate, nu s-a putut și cred că mai am o șansă și la anul. Mă așteptam la mai mult, dar nu mai este nimic de zis. Este prima oară când particip la concursul de titularizare”, a declarat candidata care a obținut nota 1.20. Patru gorjeni care s-au prezentat la proba scrisă din cadrul Titularizării au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă. Aceștia au fost prinși cu telefoanele mobile în sală. Examenul a avut loc în singurul centru de examen, din județ, pentru ocuparea posturilor vacante în învățământul preuniversitar, amenajat la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”, din Târgu-Jiu. “374 de lucrări au fost trimise spre evaluare, în centrele zonale. Au fost înregistrați 111 absenți, 105 candidați s-au retras din sală, din motive personale, conform prevederilor metodologiei aveau acest drept și patru candidați au fost eliminați pentru tentativă de fraudă, mai precis, le-au sunat telefoanele. E posibil să nu fi lucrat niciodată în învățământ. Sunt candidați pentru ocuparea unui post vacant în învățământul preuniversitar. Dacă aveau post de suplinire învățământ, ei nu vor putea participa la nicio mișcare de personal, deci nu vor mai putea preda. Cei 374 care au rămas în concurs candidează pe 35 de posturi titularizabile și peste 400 de posturi și fracțiuni de posturi, vacante, dar netitularizabile”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Gorj.
Procentul de promovare, cu medii mai mari decât 5, este de 79,41 % în județul Gorj. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site pe 25 iulie.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, titularizare, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului.
Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.
Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare pe 26 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here