Reacţia Primăriei Târgu-Jiu despre depozitarea gunoaielor venite de la Alba Iulia

741

Conducerea Primăriei Târgu-Jiu este total de acord cu decizia societăţii Polaris de preluare pentru o perioadă de timp la depozitul ecologic de aici a deşeurilor din Alba Iulia. Acest lucru a stârnit un val de nemulţumiri în rândul consilierilor locali din partea opoziţiei şi nu numai.

Operatorul de salubritate Polaris din Târgu-Jiu a încheiat un contract pentru a prelua, în depozitul din municipiu, gunoiul menajer din oraşul Alba Iulia. Întrucât depozitul din Alba Iulia nu mai are aviz, deşeurile de acolo vor ajunge pentru o perioadă de timp la Târgu-Jiu, asta până când depozitul ecologic din Alba Iulia va fi finalizat. Deşi la nivel de Consiliu Local Târgu-Jiu şi nu numai, există voci care nu sunt de acord cu decizia de preluare a deşeurilor de la Alba Iulia, fie şi pentru o perioadă determinată, municipalitatea târgujiană spune că depozitul ecologic de aici are o capacitate suficientă şi poate prelua deşeuri şi din alte localităţi în baza unei hotărâri de Consiliu Local aprobată în anul 2009. Totodată, primarul Aurel Popescu spune că banii ce vor veni din contractul cu administraţia din Alba Iulia, vor putea fi investiţi de Polaris în amenajarea unei noi celule la nivelul depozitului din Târgu-Jiu.

“Nu am absolut nimic împotrivă. Societatea comercială care administrează groapa de gunoi are un contract pe care îl respectă, funcţionează conform autorizaţiei de funcţionare pe care o deţine, are autorizaţie de la Garda Naţională de Mediu, de la Apele Române; chiar ieri (n.r. duminică) am făcut o vizită la groapa de gunoi, iar dacă discutăm şi pe cifre, pot să spun că atât societatea comercială câştigă urmare a acestei colaborări, iar banii pe care îi câştigă îi investeşte în noua celulă pe care o au în lucru, o celulă pentru un milion de tone de gunoi menajer, iar redevenţa pe care o încasează Târgu-Jiul nu este nici ea de neglijat. Este adevărat că nici de departe nu este nimic toxic, nimic nociv pentru Târgu-Jiu, este vorba de câteva luni de zile de sprijin pe care îl acordăm celor de la Alba Iulia care au ceva probleme cu groapa de gunoi pe care o au, este un sprijin pe care societatea îl acordă celor de la Alba Iulia. Noi avem în acest moment, după 10 de ani de funcţionare, prima celulă într-un procent de 80% acoperită. Societatea mai are încă 5 celule de exploatat aici. Celula la care se lucrează este dublă faţă de cea care s-a depus în aceşti 10 ani. Cantitatea de gunoi menajer pe care o produce Gorjul este mult sub cea prevăzută iniţial la proiectul pe care l-am aprobat. În 2009, a avut loc o şedinţă de CL la care s-a votat şi aprobat în unanimitate şi această procedură de sprijin a localităţilor învecinate în situaţia în care există solicitare. Nu ne dorim în nici un caz probleme cu UE privind situaţii deloc plăcute ce pot apărea urmare a unor probleme privind depozitarea gunoiului menajer. (…) Redevenţa înseamnă 0,5 euro pe tonă în funcţie de cantitatea de gunoi menajer depozitat la groapa de gunoi se calculează şi redevenţa pe care o primeşte Primăria Târgu-Jiu de la societatea Polaris”, a declarat Aurel Popescu, edilul interimar al municipiului Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

  1. Polaris nu face nici un fel de curățenie în Gorj. Mergeți dl viceprimar pe oricare dintre drumurile din Tg jiu spre Motru sau Tismana și o să vedeți gunoaie pete gunoaie pe marginea drumului. Este o mizerie de nedescris în acest judeţ. Ca sa nu mai spun că ţăranii ard aceste gunoaie cu peturi şi cârpe şi tot ce au prin casă iar fumul persistă zile întregi, poluând pe toţi. La Iezureni arde de o săptămână un fum gros şi negru. Prot.Mediului ce face ? Doarme? Acum aveţi grija gunoiului de la alba în loc să vedeţi de cel din gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here