Reacția bărbatului acuzat că a fost complice la șantajarea unui afacerist din Târgu-Jiu, după ce a fost arestat la domiciliu

365

Tânărul acuzat că și-a ajutat fosta iubită, o adolescentă de 20 de ani, să-l șantajeze pe un cunoscut om de afaceri din Târgu-Jiu, a contestat măsura arestului la domiciliu, dispusă săptămână trecută de magistrați, atât în cazul lui, cât în cel al colegei de dosar. Verdictul va fi stabilit, marți, la Tribunalul Gorj. ”Parte vătămată” este omul de afaceri care ar fi fost amenințat că, dacă nu îi va oferi sume importante tinerei, aceasta îi va spune soției lui că ar fi avut o relație extraconjugală cu el și chiar că ar fi lăsat-o însărcinată. Tânăra este cercetată pentru șantaj. Surse susțin că Daiana ar fi mers atât de departe, încât s-ar fi dus la domiciliul afaceristului și i-ar fi spus totul soției lui, după care le-ar fi cerut bani ca să nu facă de râs familia și să nu meargă la ”presă”. După o noapte de arest, Daiana, suspectată de șantaj şi fostul ei iubit, Ovidiu, acuzat de complicitate la șantaj au fost arestați la domiciliu, fiind obligați să nu părăsească imobilul în care locuiesc până pe 11 ianuarie, dar și să nu comunice cu ”persoana vătămată”. Flagrantul a avut loc, marți, într-un club din municipiu, când afaceristul ar fi mers cu o parte din banii solicitați de suspecți, pentru a nu dezvălui relația sentimentală și faptul că femeia ar fi rămas însărcinată cu acesta, efectuând o întrerupere de sarcină. În fața judecătorilor, suspecta a declarat că ar fi avut o relație sentimentală cu persoana vătămată din data de 15 iunie, după ce bărbatul i-ar fi promis că îi va oferi un apartament în blocul pe care îl construiește în Târgu-Jiu și un autoturism. Înainte de această relație, fata ar fi fost iubita celui care a fost reținut alături de ea și care ar fi încercat să o ajute să obțină bani de la afacerist, tocmai pentru că aceasta ar fi avut o datorie de 22.000 euro la el, sumă pe care o pierduse la ruletă.
Omul de afaceri implicat a solicitat ca numele său să nu fie făcut public și chiar a negat că ar avea legătură cu cei doi tineri reținuți. ”Am trecut pe acolo și am plecat. Sunt o persoană cumva politician sau persoană publică. Nu știu nimic. Nu am nicio treabă. Eu pot să răspund, pot să nu vă răspund. Nu este adevărat nimic. Așteptați să apară rechizitoriul și vedeți atunci, dacă există rechizitoriu. Nu am ce punct de vedere să am. Sunt o persoană particulară. V-aș ruga să nu fie folosit numele meu undeva”, a spus acesta.
Nici procurorul de caz nu dorește să ofere detalii, deocamdată. ”Există un dosar înregistrat în care se efectuează cercetări cu privire la fapta de șantaj, dar în acest moment procurorul nu și-a manifestat disponibilitatea de a da date și informații cu privire la dosar”, a declarat Florin Bocai, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.
Apropiații fetei au o variantă diferită. ”I-a dat 27 mii de euro să-i facă un copil, să rămână însărcinată. Fata n-a putut să ţină sarcina şi acum el îşi cere banii înapoi”, a spus o rudă a acesteia.
Anchetatorii susțin că la dosar ar fi fost depuse mai multe probe. ”Din cuprinsul acestora nu rezultă faptul că ar fi fost vreodată ameninţat, şantajat sau, într-un fel, constrâns de cei doi inculpaţi pentru a da aceste sume de bani”, a declarat Narcis Nădrag, avocatul bărbatului reținut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here