Reabilitarea şi modernizarea Complexului de la Suseni, în plină desfăşurare

125

suseniLucrările de reabilitare şi modernizare a Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni au început în urmă cu o săptămână şi se află în plină desfăşurare. Potrivit conducerii complexului, se lucrează intens la interiorul Pavilionului A. Între timp, beneficiarii au fost mutaţi în alte clădiri, unde deja s-au acomodat, înţelegând situaţia.

Proiectul „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni, judeţul Gorj, în cadrul domeniului major de intervenţie 3.2 – Reabilitarea /modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale, are o valoare totală de 3.635.938,86 lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 2.842.553,67 lei. Investiţia este posibilă datorită implicării Consiliului Judeţean Gorj, cel care a depus proiectul şi a obţinut finanţarea. Lucrările au început în data de 24 octombrie 2011. „La ora actuală se lucrează intens la interior; la etajul 1 s-a terminat de raşchetat până la zid, pentru că se face o reabilitare completă. Concomitent, o altă echipă lucrează la un rezervor de apă, lucrare cuprinsă tot în acest proiect”, a explicat Stelian Luca, directorul Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni.

Bătrânii s-au adaptat în noile saloane

Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni are o capacitate de 90 de locuri. Actualmente în acest centru sunt găzduiţi 86 de beneficiari, dintre care 65 erau cazaţi în Pavilionul A. Conducerea C.Î.A. a luat măsurile necesare în vederea mutării bătrânilor în spaţii sigure, pe perioada desfăşurării lucrărilor. „În Pavilionul administrativ, la parter sunt cinci saloane cu bătrâni. Toţi beneficiarii din Pavilionul A au fost mutaţi până la finalizarea lucrărilor. Chiar dacă stau puţin mai înghesuiţi, aceştia s-au adaptat bine în saloanele unde au fost mutaţi. De altfel, bătrânii au înţeles situaţia, conştientizând că lucrările se fac în beneficiul lor”, a spus Stelian Luca, directorul Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni.

Lucrări complexe la C.Î.A. Suseni

Lucrările prevăzute în proiectul „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni constau în reparaţii capitale ale şarpantei existente a corpului pavilion administrativ, refacerea pardoselilor, reparaţia capitală a tuturor instalaţiilor şi în special a instalaţiei de alimentare cu apă, canalizare şi a instalaţiei termice, amenajarea grupurilor sanitare şi a vestiarelor prin recompartimentări uşoare, schimbarea tâmplăriei exterioare şi interioare, montare termosistem, reparaţii capitale ale tencuielilor şi zugrăvelilor interioare şi exterioare, reparaţii parapeţi, balustrade, burlane şi jgheaburi, amenajări exterioare (alei, teren de sport, zone pietonale, parcaje, spaţii verzi). Conducerea Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni spune că s-au luat toate măsurile pentru ca lucrările să se desfăşoare în bune condiţii şi se aşteaptă ca rezultatul final să fie unul de excepţie. Echipa de muncitori lucrează zi lumină, potrivit directorului Stelian Luca: „se lucrează de dimineaţa de la 7, până seara la ora 20, zilnic, inclusiv în week-end”. Astfel, se preconizează că până în luna martie se definitivează lucrările în interiorul Pavilionului A, urmând ca beneficiarii să revină în saloanele lor, chiar dacă la exterior se va lucra.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here