Reabilitarea Școlii Gimnaziale ”Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu, aproape de final!

1606

– Peste o mie de copii vor învăța într-o școală complet modernizată
Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale ”Constantin Săvoiu”, una dintre cele mai mari unități de învățământ din Târgu Jiu, sunt aproape de final. Investiția a demarat la începutul primăverii iar acum, peste o mie de copii din învățământul primar vor învăța în clase complet reabilitate, dotate cu aer condiționat și mobilier de calitate.
Una dintre clădirile reabilitate care datează din 1854, face parte din istoria locală, fiind prima școală de fete ridicată de filantropul Constantin Săvoiu. Lucrările de construcție au transformat clădirea într-un spațiu extrem de frumos, păstrându-i-se însă arhitectura.
Investiția de la Școala ”Constantin Săvoiu” se ridică la șapte milioane de lei și cuprinde o sală de sport și un amfiteatru:
„Am obținut șapte milioane de lei din finanțare europeană, pentru construirea unei săli de sport moderne, a unui amfiteatru, extinderea și reabilitarea clădirilor în care funcționează unitatea de învățământ. Este o nouă investiție consistentă în sistemul educațional din Târgu-Jiu și vom continua să investim în acest domeniu extrem de important pentru viitorul municipiului. Urmărim aceleași rezultate și standarde de calitate ca și în cazul altor unități de învățământ, cum ar fi colegiile «Spiru Haret» și «Tudor Vladimirescu» sau Școala Gimnazială «Sfântul Nicolae»”, a precizat primarul Marcel Romaneescu la începutul lucrărilor de reabilitare.

Conducerea Școlii ”Constantin Săvoiu”, doamnele profesor Corina Panduru, director, și Ramona Frățilescu, director adjunct, precizează că aceste lucrări nu ar fi fost posibile fără sprijinul total al municipalității: ”Suntem extrem de fericiți pentru că această investiție a prins contur, putem spune că este una dintre cele mai frumoase unități școlare, condițiile pentru începerea noului an școlar sunt excelente. Îi așteptăm pe cei mici cu brațele larg deschise!.
Îndeplinim cerințele unei școli europene iar pentru toate acestea mulțumim autorităților locale, domnului primar Marcel Romanescu, care ne-a susținut extrem de mult în acest demers. Iată că toate eforturile municipalității dau roade iar copiii vor învăța în cele mai bune condiții”, mai afirmă administrația unității de învățământ.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here