Reabilitarea blocului afectat de explozia de la Bumbeşti-Jiu, finalizată în martie

116

Primarul localităţii Bumbeşti – Jiu Constantin Bobaru dă asigurări că în două săptămâni toate lucrările de reabilitare ale blocului de garsoniere unde s-a produs deflagraţia în urmă cu câteva luni vor fi gata. Autorităţile locale au pus la dispoziţia persoanelor care au avut de suferit în urma exploziei spaţii de cazare, astfel trei persoane au solicitat adăpost iar restul au apelat la rude şi prieteni.

“O parte dintre locatarii garsonierelor afectate de explozia din noiembrie au revenit în spaţiile locative. Încă se mai lucrează pe partea de reabilitare. Sper ca, în timp scurt, să terminăm. S-au repus toate utilităţile în funcţiune, reabilitarea structurii de rezistenţă este aproape finalizată, acum se lucrează la interioare, la 1 martie vor fi gata şi lucrările de interior. De hidroizolaţie ne vom apuca în momentul în care vremea ne va permite acest lucru”, a precizat Constantin Bobaru, edilul localităţii Bumbeşti-Jiu. Explozia blocului de garsoniere de la Bumbeşti-Jiu a avut loc în data de 16 noiembrie 2012 iar deflagraţia s-a produs la o garsonieră de la parterul blocului din cauza unei acumulări de gaze. Garsoniera în care s-a produs acumularea de gaze era încălzită cu ajutorul unui convector pe gaze. Explozia a fost suficient de puternică pentru a afecta zece garsoniere: patru de la parter, patru de la etajul întâi şi două de la etajul al doilea. Locuinţele au rămas fără geamuri, fiind afectată arhitectura interioară şi exterioară a clădirii, mobilierul din garsoniere fiind în mare parte distrus. Proprietarul garsonierei în care s-a produs explozia a decedat iar un angajat al ISU a fost rănit în explozie, şi a rămas fără un ochi. Angajatul ISU, în vârstă de 39 de ani, locuia într-o garsonieră vecină cu cea în care a avut loc deflagraţia. El a fost transportat imediat la Bucureşti, însă medicii nu au mai putut să-i salveze ochiul. În urma exploziei 10 garsoniere au fost afectate, iar trei locatari s-au ales cu arsuri grave
 

Banii de la Ponta, bine gestionaţi
Premierul Victor Ponta a aprobat alocarea sumei de 450.000 de lei pentru reabilitarea blocului afectat de explozie, la Bumbeşti-Jiu. Guvernul a dispus ca banii, ajutor de urgenţă, să ajungă la autorităţile locale din Sadu în cel mai scurt timp pentru ca lucrările să înceapă imediat.
Bobaru spune că încearcă să se încadreze în cei 450.000 de lei pentru consolidarea structurii de rezistenţă şi că suma primită nu acoperă toate cheltuielile lucrărilor însă se vor crea condiţii optime pentru a se locui acolo.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here