Răzvrătirea unui social-democrat! Poenaru, demisie surpriză din CA-ul Liceului Peştişani

709

Social-democratul Ion Poenaru, preşedintele Obştei Peştişani, a demisionat, la începutul acestei săptămâni, din Consiliul de Administraţie(CA) al Liceului “Constantin Brâncuşi” din localitate, în semn de protest faţă de lipsa de reacţie a conducerii acestui organism de a se preocupa de una dintre problemele stringente ale şcolii. Mai exact, Poenaru a solicitat, în mai multe rânduri, la şedinţele de CA, ca oficialii unităţii de învăţământ să achiziţioneze din timp lemnele pentru şcolile şi grădiniţele din comună, necesare pentru încălzirea din această iarnă. Propunerea lui Poenaru nu s-a materializat, deşi, în anii anteriori, au tot fost probleme la capitolul lemne de foc, pentru că acestea nu s-au cumpărat din timp. Poenaru fusese propus şi votat membru în CA-ul liceului Peştişani de către aleşii din Consiliul Local.

Ion Poenaru a fost numit în CA-ul liceului din Peştişani cu un an în urmă, alături de social-democrat mai fiind votaţi atunci încă doi consilieri locali, adică Mihai Cojocaru de la PNL şi Pantelimon Tivig de la PP-DD. A mai fost numit în acest for, dar de către conducerea primăriei, şi un reprezentant al acestei instituţii, mai exact Dumitru Diaconescu, care prestează la Serviciul de Urbanism.
Cei patru au participat până de curând în această formulă la şedinţele CA-ul şcolii, în care se stabileau măsuri organizatorice şi sociale necesare funcţionării instituţiei.
De la începutul acestei luni, CA-ul a rămas însă fără unul dintre consilieri, liberalul Cojocaru fiind exclus din CL, el pierzându-şi instant şi scaunul ocupat în forul de conducere al liceului. Al doilea s-a eliberat chiar la ultima şedinţă, organizată luni. Atunci Ion Poenaru, în prezenţa colegului de la PP-DD, a reprezentantului primăriei şi a conducerii şcolii şi-a prezentat demisia, gestul uimind participanţii la întrunire.

liceu pestisaniSemnal de alarmă de la Poenaru!
De altfel, nimeni nu se aştepta ca Poenaru să demisioneze, deşi membrii CA-ului ştiau că acesta este supărat că propunerile sale, legate de diverse activităţi ale liceului, nu erau luate în calcul. În concluzie, răzvrătirea lui Poenaru a luat lumea prin surprindere, mai ales că acesta şi-ar fi şi explicat, fără menajamente, plecarea din CA. Printre altele, Poenaru le-ar fi adus aminte membrilor că, de mai multe ori, în luna februarie şcolile din comună au rămas fără lemne pentru foc tot din cauza lentorii de care dă dovadă, la acest capitol, CA-ul. Poenaru a explicat şi că lemnele trebuie luate din timp pentru a se usca, lucru necesar arderii lor în centrală.
Dar, ca de obicei, nimeni nu a luat în calcul detaliile tehnice expuse de Poenaru, deşi toată lumea cunoştea faptul că spusele acestuia sunt adevărate. De asemenea, Poenaru a atras atenţia că lemnele se scumpesc în sezonul rece, astfel că achiziţionarea lor acum ar mai salva din cheltuielile şcolii. În ciuda explicaţiilor, Poenaru nu a mai dorit să revină asupra demisiei din acest for.

Un mason vrea locul lui Poenaru!
Urmare a demisiei lui Poenaru, prestaţia acestuia în Consiliul de Administraţie ca şi a colegilor săi consilieri nefiind remunerată, Consiliul Local Peştişani trebuie să numească un alt ales în locul acestuia, dar şi în locul exclusului Cojocaru. Asta la viitoarea şedinţă de CL, deşi, deja se vehiculează prin localitate că unul dintre cele două posturi vacante este vânat de Nicolcioiu Petre Corneliu, ales PNL.
Asta, deşi Nicolcioiu este deja membru în CA-ul Obştei Peştişani, în CA-ul Ocolului Silvic Brâncuşi şi consilier în Consiliul Eparhial al bisericii din localitate.
Acesta se considera, cu ceva timp în urmă, deja candidatul PNL-ului pentru fotoliul de primar, deşi partidul nu s-a pronunţat că îl susţine pentru bătălia electorală viitoare, fiind totodată şi mason în Loja Peştişani-Hobiţa.
Anamaria Stoica

5 COMENTARII

  1. nea Cornel vrea si primar si la partid sef , la Masoni Mare Sef , la Opste e sef , la Primarie la sef , la Ocol sef , acum citim ca si la Biserica e sef bani cu dobanda de 20 ne da cati vrem dar e si pensionar cu 20 de milioane pe luna pe cap de boala . Daca e pensionat cu capu cum poate sa munceasca la atatea locuri de munca deodata politia stie ?E cel mai bogat din comuna miliardar din pensia da tot mai vrea bani

  2. Poenaru ar trebui sa spuna adevarul. Ca a facut presiuni asupra celor de la liceu ca lemnele sa fie cumparate de la asociatul sau Purec Ionel. Articolul este complet nerealist pentru ca trebuia sa fie intrabati si altii nu sa va luati numai dupa el.

  3. Nenorocitilor ati facut comuna de ras zi de zi . Aceiasi mameluci conduc comuna de 25 de ani si o ingroapa pe zi ce trece , tot mai adanc. Dar, bine ,,,,,,poate si locuitorii au conducatorii pe care ii merita .Are si Poenaru pacatele sale , chiar multe dar Nicolcioiu Corneliu este primul sau consilier la Obste ,este consilierul primarului Pavel la Primarie si ma rog in toate consiliile posibile insa el ii acuza pe cei doi ca fura , ca peste tot treburile merg prost . El nici usturoi n-a mancat si nici gura nu-i miroase .acum , brusc se vrea nici mai mult nici mai putin decat ,,,,Primar .Modest baiatul.

  4. Sa spuna fratele Florica cum aduna Garincea bani cu farfuria la ACH pt un indice mai bun la salariu sau cum facea bani din camata sau sa zica tata Poe de invirtelile din Obste….cu atitea afaceri va mai mirati de unde atitea functii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here