Răzvan Lucescu nu-şi dă demisia, la fel ca Emil Boc. Află şi de ce!

212

foto predo 2De la o vreme, începem să contăm din ce în ce mai puţin în sporturile de echipă. Vremurile când băteam Franţa la rugby sunt demult apuse. Cu titlurile mondiale la handbal masculin şi feminin nu ne mai întâlnim deloc. Sâmbătă seara, naţionala de fotbal a României îşi juca ultima şansă de a mai conta pentru obţinerea locului doi în grupa dominată de Franţa.

O Franţă ieşită şifonată după Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud, dar care a avut curajul să-l demită pe antrenorul Domeneque şi să-şi reclădească din temelii echipa cocoşului galic. Au curs sancţiunile şi spre jucători, dar au instalat la cârma naţionalei un antrenor tânăr şi performant.La români, după plecarea selecţionerului Victor Piţurcă, n-a fost adus un alt antrenor mai valoros. Ci unul care este fiul celebrului său tată – Mircea Lucescu. Înaintea meciului de sâmbătă, cu Bosnia-Herţegovina, România avea doar două puncte şi nicio victorie de vreo 9 luni. Principalul vinovat este însuşi selecţionerul Răzvan Lucescu, omul care declarase că-şi va da demisia atunci când nu mai sunt şanse de calificare. Sigur, că au mai rămas doar şanse pur teoretice, dar extrem de mici. Dar ce te faci dacă el alcătuieşte echipa din jucători care nu joacă la propriile echipe, unde nu sunt nici măcar rezerve. Iar culmea tupeului, mijlocaşul Florescu nici măcar nu are echipă, fiind dat afară de la un club, de liga a doua, din campionatul Rusiei – Alania Vladicavcaz. Şi nu-i singurul care n-avea ce căuta printre tricolori. Ciprian Deac face încă parte din lotul unei echipe din Bundesliga, la care nu mai prinde nici banca de rezerve, fiind anunţat că din vară se renunţă la serviciile lui şi va fi vândut. Lista incompetenţilor este destul de mare. Şi la echipa naţională de fotbal şi la Guvernul Boc. Iar la capitolul incompetenţi, naţionala de fotbal antrenată de Răzvan Lucescu seamănă teribil de tare cu Guvernul Boc. Să luăm numai un singur exemplu. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, are şi cetăţenie franceză. Ba chiar se presupune ca în Franţa şi-ar fi terminat clasa a XII-a liceală, şi tot acolo se presupune că şi-ar fi obţinut şi Bacalaureatul. Despre alte studii nu se ştie nimic. Ei bine, Legea Educaţiei elaborată de Daniel Funeriu este o calamitate, nefiind în stare să copieze măcar bine o lege similară din Franţa. Semn că ministrul Daniel Funeriu este găselniţa preşedintelui Traian Băsescu şi cam atât. Vorba aceea, dacă era bun îl foloseau francezii la ceva.

Lista asemănărilor dintre Răzvan Lucescu şi Emil Boc poate continua. Ambii se fac că muncesc şi că-şi fac datoria. Că nu le iese nimic, zic ei, nu-i vina lor. Răzvan Lucescu a pierdut o calificare, iar România a coborât pe cel mai ruşinos loc din istorie în clasamentele efectuate de FIFA. Iar primul ministru a reuşit să coboare România pe ultimul loc dintre cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene la toate capitolele! Locuri fruntaşe deţinem numai la corupţie şi la evaziune fiscală. Şi era cât pe-aci să uit, deşi Bosnia a învins România cu 2-1, şansele noastre de calificare la un turneu final fiind aproape de zero, Răzvan Lucescu ne-a anunţat că nu-şi va da demisia. La fel ca primul ministru Emil Boc. Ambii au protectori tari.

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here