Război declarat cablurilor de pe stâlpii din Motru

2954

Primăria municipiului Motru a declanșat, în urmă cu două săptămâni, o acțiune de identificare a tuturor operatorilor de telefonie, internet, tv, ce au împânzit stâlpii de iluminat public, mulți fiind foarte aplecați, înclinați, de greutatea acestor cabluri. Deja au avut loc două întâlniri la sediul primăriei cu acești operatori, urmate de o inventariere comună a stâlpilor și a rețelelor, în urma căreia s-a concluzionat ca fiecare operator să își eticheteze stâlpul folosit, cât și fiecare rețea.

În următoarea perioadă, toate rețelele care nu vor fi marcate corespunzător vor fi date jos de pe stâlpi de către angajații Direcției Publice Motru. De altfel, s-au identificat aproximativ 200 de stâlpi care sunt folosiți de ani buni de zile și pentru care operatorii nu au plătit niciun leu primăriei din Motru.
Există o hotărâre de CL care a stabilit 15 lei/stâlp/lună și 5 lei pe mal de rețea. La această oră, operatorii din oraș nu au toți autorizații pentru rețelele de pe stâlpi, urmând ca în cel mai scurt timp să prezinte documentele (proiect, număr de stâlpi folosiți, etc) pentru a li se factura conform HCL. Practic, Motrul a fost un paradis pentru acești operatori care nu au plătit niciun leu; în schimb, abonamentele pentru cetățeni s-au dublat, chiar triplat.
,,Am luat aceasta decizie, observând cât de încărcați sunt toți stâlpii din oraș și la o simpla verificare am constatat că nimeni nu a plătit pentru acest lucru, ba, din contra, cei care ar fi trebuit să plătească nu au mai făcut-o de ani de zile. Cei care nu se conformează cerințelor vor rămâne cu rețelele date jos de pe stâlpi, fiind un real pericol, dar și inestetic modul în care au fost trase aceste rețele.
Ei au obligația că într-o lună de zile să îți eticheteze fiecare rețea, fiecare operator, fiecare stâlp folosit și să își dea jos zecile de rețele care ocupa stâlpii și nu mai sunt utilizabile”, a declarat Cosmin Morega, primarul de Motru.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here