Răuţ: “Giorgi nu trebuia lăsat să susţină testul grilă în faţa comisiei CEO”

324

Războiul declanşat de Ion Cornescu, prin Eurojob, împotriva conducerii Minprest, a fost preluat, la finalul săptămânii trecute, de Ion Răuţ, ale cărui zile în cadrul CEO par a fi numărate. Răuţ ia astfel conflictul în propriile mâini şi îl loveşte pe directorul Gabriel Giorgi chiar prin intermediul concursului pentru funcţia de manager, al cărei etapă de test grilă a fost susţinut de acesta, la finalul săptămânii trecute. Răuţ arată, totodată, cu degetul spre comisia care i-a permis lui Giorgi să participe la procesul de selecţie, considerând că structura i-a facilitat directorului accesul spre noul statut, deşi avea motive plauzibile să nu facă asta.

“Giorgi avea deja o etichetă de manager plagiator, dar la procesul de selecţie comisia CEO trebuia să-i investigheze trecutul. Faptul că el a avut un plan de management plagiat, parcă prin 2013, lucru făcut public şi pe baza căruia a fost îndepărtat din CA, Anton Sava, trebuia, mai mult ca oricând, să fie luat în considerare acum de comisia de selecţie”, a declarat Ion Răuţ, fostul şef al Direcţiei de Pază şi Securitate al CEO, care susţine că a rămas însă membru fondator al Eurojob.
raut insDe altfel, Răuţ spune acelaşi lucru şi în cuprinsul unui comunicat de presă, întocmit după ce primul realizat de Cornescu ar fi stârnit disconfort la Minprest. “Fără a fi avut această intenţie, constatăm că demersul nostru de solicitare a unui banal control a testat, practic, cunoştinţele în materia guvernanţei corporative ale unicului candidat(competiţie acerbă conform art. 35 alin. 5 din OUG 109/2011!?) la funcţia de «manager privat», test pe care acesta l-a picat. Era previzibil în contextul în care acţionarul majoritar a admis în cadrul selecţiei(pe baza experienţei relevante cerute de acelaşi art. 35 alin. 5 din OUG 109/2011!?) plagiatori de planuri de management. Tot în interes public solicităm ca în aplicarea OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice să fie excluse de la selecţie şi să nu se încheie contracte de mandat cu persoane care prezintă o asemenea «experienţă relevantă»”, a transmis Răuţ, mesajul fiind clar la adresa lui Giorgi, care mai trebuie să treacă de o etapă de selecţie pentru a rămâne în funcţie.
Fostul director mai subliniază, în cuprinsul documentului, şi despre promovările politice şi pe criterii de incompentenţă făcute pe baza ordonanţei de mai sus, cu siguranţă, la CE Oltenia.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here