Răuţ demisionează din cauza lui Popescu şi a primarului Vulpe

245

Astăzi, Ion Răuţ îşi depune demisia la organizaţia locală Câlnic. Fapt, pe care de altfel îl anunţase încă din seara alegerilor. Supărat pe rezultat şi pe modul în care au decurs lucrurile, Ion Răuţ a declarat presei, din proprie iniţiativă, că îşi depune demisia nedorind să lucreze în echipă cu Dian Popescu.

„Această conferinţă a fost un simulacru. E contestabilă întreaga conferinţă. Eu sunt nemulţumit de principiu. Pur şi simplu nu îţi dau voie să vezi dacă lucrurile decurg în ordine. Nu poţi să aduci 335 de delegaţi la conferinţă şi să-ţi baţi joc de ei. Mai mult ca sigur îmi dau demisia, din toate structurile PNL-ului” afirma Ion Răuţ sămbătă seara. Cel de-al doilea motiv pentru care fostul liberal a decis să plece astăzi de PNL este trădarea primarului de la Câlnic : „În primul rând colegii mei de la Câlnic trebuie cu toţii să regrete ceea ce s-a întâmplat astăzi (n.r.: sâmbătă) în conferinţa judeţeană şi să ştie că înainte de orice, există obraz şi ca atare eu nu pot să rămân în acea organizaţie. Toţi colegii mei de la Câlnic, în afară de mine au votat cu toţii cu Dian Popescu”. Răuţ recunoaşte că a avut o înţelegere cu Dumitru Vulpe ca jumătate din delegaţi să îl sprijine în acţiunea sa: „înţelegerea noastră era că o parte dintre ei votează să exprime interesul lui Vulpe faţă de Dian Popescu şi o parte dintre ei votează în interesul meu”, spunea Răuţ.

Fostul purtător de cuvânt al organizaţiei liberale candidase pentru un post în Biroul Politic Permanent al PNL Gorj, şi cu toate că a fost votat pentru un astfel de loc, Răuţ renunţă şi la acesta declarând că: „Acest Birou a acumulat un număr atât de mare de vulnerabilităţi, ceea ce ar face ca de aici încolo cu toţii să fim culpabilizaţi de plotogăriile pe care le-au făcut doar câţiva. Din acest moment va fi o distracţie pentru mine să pot să vorbesc liber despre toate nemerniciile care s-au întâmplat la Gorj, acum fiind în afara lui. Sunt convins că şi alţi colegi vor realiza mai devreme sau mai târziu intenţiile lui Dian Popescu şi vor părăsi partidul”.

Acesta vorbeşte deja despre alte posibile viitoare plecări din cadrul organizaţiei judeţene, nominalizându-l chiar pe Pantelimon Manta. Motivul, spune Răuţ, este faptul că membrilor respectivi li s-ar fi impus să nu-şi depună candidaturile pentru conferinţa judeţeană. „Sunt oameni care au fost împiedicaţi să candideze: Manta, Gorgotă, Pecingină, Burciu, Lungu care este preşedintele organizaţiei de la Bolboşi. Biroul condus de interimarul Ionuţ Stroe a creat foarte multe avantaje electorale pentru Dian Popescu, astfel că este foarte posibil ca aceşti oameni să ia distanţă faţă de PNL”, a menţionat Răuţ.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here