Răuţ, candidat independent la şefia CJ Gorj: “Am jumătate din notorietatea lui Călinoiu”

284

RautFostul secretar general al UNPR Gorj, Ion Răuţ, nu a renunţat la politică. Acesta şi-a anunţat ieri candidatura din postura de independent la şefia Consiliului Judeţean(CJ) Gorj. Răuţ este încrezător în şansa sa şi susţine chiar că are notorietate în rândul cetăţenilor Gorjului, chiar la jumătatea celei pe care o deţine şeful judeţului, Ion Călinoiu. În ce priveşte campania, Răuţ susţine că are o singură problemă, de natură financiară, dar o va rezolva făcând apel la viitorii votanţi.

Ion Răuţ se vrea acum un arbitru în cadrul Consiliului Judeţean Gorj. Pentru asta şi-a anunţat ieri candidatura la şefia Consiliului Judeţean Gorj, expunându-şi planul electoral de bătaie în faţa mass-media, în cadrul unei conferinţe de presă. “Pentru a motiva de ce doresc să candidez am făcut o schiţă a principalelor idei pe care vreau să mă axez în perioada şi pre-campanie şi campanie”, a declarat Răuţ la începutul conferinţei de presă. Răuţ a explicat apoi de ce apelează la independenţa politică, menţionând că îşi doreşte ca şi alte persoane să îi urmeze exemplul. “Jucătorii de până acum nu au avut arbitrii”, a completat Răuţ, vorbind de jocul politic făcut până acum de candidaţii regimentaţi unui partid. “Independentul poate fi acel agent care să insufle dinamism şi să participe prin asta la însănătoşirea vieţii politice. (..)La un moment dat creaţia partidelor politice sunt grupurile de interese, iar ele încearcă o susţinere a agendelor proprii fără să întrebe şi populaţia”, a completat Răuţ, care crede că independenţii pot crea mai multe soluţii pentru problemele cetăţenilor.

Ţinta: Consiliul Judeţean

Răuţ a şi făcut o analiză a situaţiei pe grupuri politice din CJ Gorj. “Vreau un Consiliu Judeţean, câte mâini atâtea capete. Acum în CJ Gorj se ridică nouă mâini controlate de un singur cap la PDL, alte 16 mâini în contul PSD-ului, 6 la PNL, şi două la PRM”, a explicat candidatul independent. “Se poate evalua calitatea individului. La un partid se face o listă”, a mai enumerat avantajele candidatul independent, Ion Răuţ. De altfel, Răuţ a anunţat că şi Constantin Creţan vizează o candidatură pentru un post de consilier judeţean ca şi doi dintre reprezentanţii Eurojob care vor posturi de consilieri municipali.

4% în sondajul PSD

Răuţ şi-a măsurat şansele de câştig în lupta pentru şefia Consiliului Judeţean destul de echitabil. A menţionat că avea, anul trecut, prin vară 4% dar după trecerea sa la UNPR este posibil să fi pierdut acele procente. “Există o singură măsurătoare făcută anul trecut pe sondajul PSD.(..) Poziţia mea era de locul trei. Rezultate maxime erau trecute în dreptul lui Ion Călinoiu. (..)Eu cred că am parcurs o perioadă de pierdere de vreme la UNPR. Procentul acela de 4% putea fi un 10% astăzi dacă munceam pe acea direcţie. Acum nu ar fi exclus să nu îi mai am nici pe cei 4% deoarece trecerea mea pe la UNPR nu mi-a priit”, a declarat Răuţ care susţine, în schimb, că se pune pe treabă pentru a recupera timpul pierdut, astfel încât să ajungă la 34%.

Fără bani de campanie

În ce priveşte banii pentru campanie Ion Răuţ susţine că nu are banii necesari dar va apela la o metodă pe care a aplicat-o PNL-ul la prezidenţiale, încheind un contract cu o societate de telefonie mobilă. Fiecare persoană care îi va trimite astfel un mesaj la un număr stabilit îi va băga în contul de campanie între 1 şi 5 lei. Răuţ mizează şi pe un ajutor din partea lui Dan Ilie Morega, deputat independent. Nu este vorba însă de un sprijin financiar, ci de unul de care are nevoie noul candidat, asta mai ales că Morega se va ţine departe de locale.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here