Răuţ a refuzat postul de şef Serviciu de Pază şi Protecţie

306

Ion Răuţ şi-a semnat plecarea din Complexul Energetic Oltenia, la finalul săptămânii trecute, o dată cu refuzul său de a accepta postul ce i-a fost oferit de administraţie, în momentul în care direcţia pe care o conducea a fost transformată în actualul Serviciu de Pază şi Protecţie al CEO. Actele cerute de Răuţ i-au parvenit acestuia vineri, după ce miercurea trecută, a fost informat despre intenţia administraţiei de a-i oferi postul de şef al serviciului amintit. Urmare a refuzului de a accepta funcţia în cauză, Răuţ va intra în preaviz, numărul zilelor sale în CEO reducându-se acum la doar 20.

Miercurea trecută Ion Răuţ a fost informat, oficial, despre intenţia conducerii CEO de a-i oferi postul de şef Serviciu de Pază şi Protecţie. Răuţ a răspuns la adresa primită însă cu o solicitare, el cerând în scris să-i parvină alături de ofertă, cum era şi normal, şi hotărârea Directoratului CEO de desfiinţare a Direcţiei de Pază şi Securitate, dar şi atribuţiile postului de şef Serviciu. Răuţ a primit actele cerute chiar vineri, alături de oferta de a ocupa postul de şef al noului serviciu. Acesta a luat documentele, pe care le va folosi cu siguranţă într-un viitor proces cu compania, dar a refuzat însă oferta. Drept urmare, procedural, Răuţ ar trebui să primească, în perioada imediat următoare, înştiinţarea că va fi băgat în preaviz, pe o perioadă de 20 de zile lucrătoare, la finalul cărora acesta va fi concediat.
“Refuzul postului de şef de Serviciu se datorează faptului că atribuţiile Direcţiei de Pază şi Protecţie au fost grosier amputate şi nu mai răspund, în niciun fel, nevoilor de securitate ale companiei. Eu refuz să ocup un post cu caracter decorativ, deoarece toată viaţa am ocupat poziţii în care era întotdeauna ceva de făcut”, a declarat Răuţ.
Interesant este că la vârful CEO, cel puţin la nivel de inteţie, a existat, până vineri, varianta ca lui Răuţ să i se ofere un post de director al unei direcţii nou înfiinţate. Este vorba despre Direcţia de Pază, Administrativ, Protocol şi Transporturi care i-ar fi oferit lui Răuţ atribuţii în plus şi un salariu mai mic cu doar 1500 de lei.
Dacă direcţia se înfiinţa exista însă marea posibilitate ca Răuţ să fi refuzat şi postul de şef al acesteia.
A.Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here