Răuţ a găsit motive pentru a demisiona din PNL Gorj

287

rautFostul purtător de cuvânt al liberalilor gorjeni a făcut cunoscut ieri că a demisionat din partid, pe fondul neînţelegerilor pe care le are cu actuala conducere a organizaţiei.

 

Acesta a dat publicităţii demisia pe care a depus-o luni la sediul filialei şi în care precizează motivele care au stat la baza deciziei sale. Răuţ menţionează în documentul respectiv că Biroul Politic Teritorial al organizaţiei nu se întruneşte o dată pe săptămână, aşa cum prevede statul, iar lideri ai filialei au ieşiri publice „nedocumentate, nediscutate în partid, confuzive şi care aduc prejudicii de imagine organizaţiei”.

Fostul purtător de cuvânt i-a nominalizat la acest capitol pe actualul preşedinte al PNL Gorj, Dian Popescu, precum şi pe vicepreşedintele Gheorghe Orzan, cu care este în conflict deschis, după ce ambii au anunţat că vor propune excluderea din partid a lui Răuţ. Dian Popescu, ales preşedinte al filialei la începutul lunii septembrie, a anunţat încă de atunci că va propune excluderea lui Răuţ din PNL întrucât acesta a fost ofiţer de Securitate şi înainte şi după 1989, iar statutul partidului nu îi permite să fie membru. Biroul Permanent Teritorial al PNL Gorj a votat în cursul lunii octombrie o propunere pentru Delegaţia Permanentă a filialei de susţinere a excluderii lui Răuţ, Delegaţia Permanentă nefiind convocată deocamdată pentru a discuta acest subiect. Ion Răuţ s-a înscris în PNL Gorj în anul 2006, când a fost exclus din PDL, după o serie de conflicte deschise cu fostul preşedinte al filialei, Ionel Manţog. El a fost în anii 2007 şi 2008 director de resurse umane în cadrul Complexului Energetic Turceni, fiind eliberat din funcţie în 2009, când Manţog a devenit director general, pentru scurt timp, al unităţii amintite. Ulterior, Răuţ a contestat schimbarea sa din funcţia de conducere, procesul nefinalizându-se nici până în prezent. În cursul lunii trecute acesta a demisionat şi din funcţia de consilier local ales în comuna Câlnic pe listele PNL, invocând faptul că la alegerile pentru conducerea organizaţiei judeţene colegii săi din localitate nu l-au susţinut pe el, ci pe preşedintele Dian Popescu.

Gelu Ionescu

 

Păsărin ia locul lui Răuţ

Ion Răuţ şi-a dat demisia din PNL Gorj menţionând apoi şi că va lua o vacanţă, el urmând să stea o perioadă departe de politică. El a activat în PNL Gorj timp de trei ani şi jumătate, acesta renunţând acum şi la statutul de membru în Biroul Politic Judeţean unde a fost ales la începutul lunii septembrie. În locul său va fi promovat Dragoş Păsărin, consilier judeţean PNL şi totodată membru supleant al Biroului Politic Judeţean, şi el ales în septembrie.

În cei peste trei ani şi jumătate de activitate liberală, Răuţ a ocupat mai multe funcţii: de membru a două Birouri Politice, de purtător de cuvânt şi cel de responsabil a unei zone electorale. Răuţ a demisionat, în luna septembrie, şi din postul de consilier local în comuna Cîlnic. După perioada de respiro, Ion Răuţ va reveni în politică intenţionând chiar să candideze la alegerile locale din 2012.

A.S.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here