Ratările îl îmbolnăvesc pe Mulţescu: “Nu ştiu dacă mă mai ţine inima”

258

Universitatea Craiova a obţinut încă un succes pe teren propriu, ajungând la trei victorii din trei meciuri pe Stadionul Extensiv. Formaţia alb-albastră a depăşit, după o partidă extrem de antrenantă, echipa lui Gheorghe Hagi. Bancu (46`) şi Măzărache au înscris golurile gazdelor(57`), iar Casap a punctat din lovitură liberă pentru Viitorul. Cu toate că formaţia din Bănie este acum pe podium, antrenorul Gheorghe Mulţescu a declarat, mai în glumă, mai în serios, că ratările elevilor săi îi pun sănătatea în pericol: “A fost o victorie foarte prețioasă în fața unui adversar puternic, care a crescut de la an la an și au creat un mecanism bine pus la punct. Kay și Acka au fost imperiali, au câștigat toate duelurile. Încă mă nemulțumește finalizarea greșită a unor mingi clare. Este păcat, echipa construiește, muncește și aduce mingea în fața porții și acolo sunt ratări copilărești, incredibile. E un moment de bucurie, dar s-au adunat atâtea meciuri cu ocazii mari, nu știu dacă mă mai ține inima”.
Mulţescu a mai spus că pauza competiţională este binevenită, iar echipa va arăta mai bine după meciul naţionalei: “Întreruperea campionatului este aur pentru noi. Pentru că o parte dintre jucători au venit mai târziu și nu sunt sută la sută cu pregătirea fizică. Acum îi vom pune pe picioare”.
Evoluţia Craiovei l-a impresionat şi pe Gheorghe Hagi, antrenorul oaspeţilor declarând după meci că Universitatea ar putea să-şi propună lucruri mari în acest an: “Am întâlnit un adversar puternic, care joacă un fotbal bun, iute. La Craiova există spirit, tradiție, asta aveți în plus față de noi. Jucătorii sunt obligați să joace să câștige, eu trebuie să-i motivez altfel. E normal să aveți pretenții să ajungeți pe primul loc. Nu va fi ușor pentru că sunt echipe bune. Dar arătați bine”.

Antrenorul Craiovei, “soacră” pentru Vătăjelu
Tehnicianul “juveţilor” a spus că echipa a progresat pe fază defensivă şi datorită faptului că Madson şi Vătăjelu au făcut un joc foarte bun. De altfel, Mulţescu a spus că dacă fundaşul de bandă va continua în acest ritm va fi selecţionat de către Chritoph Daum la prima reprezentativă: “Este primul meci în care Vătăjelu mă mulțumește. Eu am stat pe el ca o soacră, a reușit să-și curețe jocul, nu a mai riscat cu driblinguri, a dat și o centrare perfectă de gol. Astăzi a fost fără greșeală. Ar merita la națională. Dacă selecționerul l-a văzut astăzi. În opinia mea este cel mai bun fundaș stânga ofensiv din România”.
Căpitanul Universităţii a declarat că echipa sa trebuia să aibă mai multe puncte în acest moment. În opinia lui Vătăjelu, Craiova nu merita să piardă confruntările cu Pandurii şi ACS Poli: “Nu ştiu dacă mă gândeam că o să fim pe locul trei după şase etape, ştiam doar că vom avea meciuri foarte grele, dar după meciul de la Târgu-Jiu, unde puteam scoate mai mult decât un punct, şi după cel de la Timişoara unde puteam câştiga, acum suntem foarte optimişti şi sperăm să o ţinem tot aşa în continuare”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here