Rata şomajului, în uşoară scădere

325

Şomajul a înregistrat o scădere la nivelul judeţului nostru, potrivit ultimelor date furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Dacă luna trecută numărul de şomeri de la nivelul judeţului era de 10.680 de persoane, din care 6.743 erau şomeri neindemnizaţi şi 3.937 de gorjeni primeau indemnizaţie de şomaj, rata şomajului fiind de 7,52%, începutul lunii ianuarie a venit cu cifre mai mici.
“Potrivit ultimelor date, numărul de şomeri înregistraţi în baza de date a AJOFM Gorj este de 10.540, rata şomajului aferentă acestui număr fiind de 7,42. Dintre aceştia, 6.560 sunt şomeri neindemnizaţi şi 3.980 sunt şomeri indemnizaţi. Din numărul total de şomeri înscrişi în baza de date a AJOFM Gorj, la finalul lunii decembrie 2015, 4.523 sunt femei”, a declarat Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.
Cei 10.540 de şomeri înregistraţi la nivelul judeţului Gorj pot consulta oferta de locuri de muncă vacante, postată pe site-ul AJOFM şi actualizată zilnic. Ieri, aceasta cuprindea posturi vacante la angajatorii gorjeni de: agent de vânzări, ambalator manual, casier, asistent manager, fochist, femeie de serviciu, îngrijitor clădiri, lucrător gestionar, mecanic utilaj, electrician, gestionar depozit, specialist marketing, şofer autocamion, muncitor necalificat, tinichigiu carosier.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here