Rata şomajului în scădere

173

locuri de muncaJudeţul Gorj a înregistrat o scădere a ratei şomajului, la sfârşitul lunii iunie, aceasta fiind de 10,81%, conform datelor furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

În prezent, la nivelul judeţului nostru, există înregistraţi în evidenţele AJOFM un număr de 16.262 de şomeri. Cifra este ceva mai mică faţă de luna trecută, când rata şomajului a fost de 11,21%, iar numărul şomerilor unul record, respectiv de 18.857.

Judeţul Gorj se află undeva la mijloc pe harta şomajului în România. Astfel, dacă în topul judeţelor cu cei mai mulţi şomeri se află Vaslui, Mehedinţi, Teleorman, Dolj, Ialomiţa, la polul opus, cei mai puţini şomeri sunt în municipiul Bucureşti, judeţele Buzău, Harghita, Caraş-Severin şi Hunedoara.

Locuri de muncă în afara ţării

În această perioadă, AJOFM Gorj, prin serviciul de ocupare EURES, oferă locuri de muncă vacante în ţările Uniunii Europene. Astfel, în Danemarca sunt oferite câte un post de bucătar şi unul de medic specialist radiolog, iar în Cipru se caută muncitor brutar, sudor electric, brutar, cofetar – patiser, mecanic motostivuitor, muncitor la procesare intestine de animale, operator maşină de imprimat, tinichigiu industrial, montator piscine, tehnician aer condiţionat. Totodată, în Slovacia este disponibil un post de ospătar-chelner, în Marea Britanie unul de asistent social, pentru Malta se caută un asistent medical, iar pentru Suedia un medic chirurg.

Cei interesaţi se pot prezenta cu un CV la sediul AJOFM Gorj din strada Lt. Col. Dumitru Petrescu nr.1 la compartimentul EURES sau la numărul de telefon 0253/211.568.

Izabella MOLNAR

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here