Rata şomajului din Gorj, în creştere

215

4Numărul şomerilor gorjeni aflaţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj pare să fi crescut faţă de luna anterioară.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, rata şomajului corespunzătoare lunii februarie a ajuns la 7,78%. Astfel, numărul de şomeri din judeţul nostru este la ora actuală de 11.457, din care 4.993 sunt femei, 5.558 şomeri indemnizaţi şi 5.899 neindemnizaţi. De asemenea, din numărul total de gorjeni fără un loc de muncă, un număr de 4.566 provin din sectorul privat. În urmă cu o lună de zile, la nivelul judeţului Gorj erau înregistraţi un număr de 11.412 şomeri, din care 5.033 erau femei şi 5.237 şomeri indemnizaţi. De asemenea, numărul şomerilor neindemnizaţi era de 6.175, iar 4.442 era numărul şomerilor gorjeni care provin din sectorul privat, rezultând o rată a şomajului de 7,75%.

92 de posturi vacante

Gorjenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă îşi pot încerca norocul şi prin intermediul AJOFM Gorj. Instituţia a declarat vacante la nivelul judeţului nu mai puţin de 92 de locuri de muncă, oferta fiind valabilă până joi, 15 martie inclusiv. Astfel, un director adjunct de societate comercială, câte un şef serviciu în construcţii, inginer agronom, inginer constructor instalaţii, inginer navigaţie, dezvoltator de e-learning, frizer, sudor, gaterist la tăiat buşteni, muncitor necalificat în mine şi cariere, incărcător – descărcător, paznic. De asemenea, până joi, în oferta săptămânală a AJOFM Gorj, se mai regăsesc 10 posturi vacante de agent asigurare, 37 de lucrător gestionar, 20 de croitor îmbrăcăminte după comandă, câte trei de bucătar şi ospătar, şi câte două de lucrător comercial, şofer de autoturisme şi camionete, şi lăcătuş mecanic. Doritorii care vor să opteze pentru unul dintre aceste posturi pot obţine informaţii suplimentare la sediul AJOFM Gorj, din strada Lt. Col. D. Petrescu nr. 1 sau la numărul de telefon 0253/211.568.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here