Rata şomajului din Gorj, în creştere

298

Numărul şomerilor gorjeni aflaţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj pare să fi crescut faţă de luna anterioară.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Gorj, Diana Văduva, rata şomajului corespunzătoare lunii iulie a ajuns la 7,77%. Astfel, numărul de şomeri din judeţul nostru este la ora actuală de 11.381, din care 3.037 sunt şomeri indemnizaţi şi 8.308 neindemnizaţi. În urmă cu o lună de zile, la nivelul judeţului Gorj erau înregistraţi un număr de 10.102 şomeri, din care 4.390 erau femei, 3.369 şomeri indemnizaţi, iar 6.733 era numărul şomerilor neindemnizaţi. Astfel, rata şomajului corespunzătoare lunii iunie a fost de 6,90%.

200 de job-uri în Gorj
Gorjenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă îşi pot încerca norocul şi prin intermediul AJOFM Gorj.
Instituţia a declarat vacante la nivelul judeţului circa 200 de locuri de muncă. Firma Dedeman care îşi va deschide porţile în această toamnă la Târgu-Jiu caută 11 casieri, 7 agenţi de securitate, trei şoferi de autoturisme şi camionete, 58 de vânzători, precum şi stivuitorişti, operatori introducere, prelucrare şi validare date, dispecer sisteme de monitorizare.
La nivelul judeţului nostru mai sunt şi alte firme care fac angajări. Doritorii pot consulta lista pe site-ul AJOFM Gorj, secţiunea locuri de muncă. În listă se mai regăsesc posturi vacante de ospătari, sudori, muncitori necalificaţi în agricultură şi în construcţii, manipulanţi mărfuri, lucrători gestionari, frizeri, electricieni, dulgheri, croitori, bucătari, agenţi de vânzări, mecanici auto, zugravi, zidari-pietrari, lăcătuşi mecanici.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here