Răsturnare de situaţie în Consiliul Local Peştişani – De teamă că-şi pierde postul, “vicele” Tivig renunţă la concediu

178

Anunţată cu surle şi trâmbiţe, şedinţa ordinară a Consiliului Local Peştişani, ţinută ieri, 30 august, s-a încheiat în coadă de peşte.

Iniţial, se anunţase, la punctul 4 al ordinii de zi, că se va dezbate un “Proiect de hotărâre privind aprobarea concediului de odihnă al domnului viceprimar Tivig Pantelimon”. Cum la punctul 1 se luase act de demisia, sau mai precis încetarea calităţii de consilier local a consilierului Nicolcioiu Nicolae prin demisie, proiect de hotărâre prezentat de viceprimarul Pantelimon Tivig. (Ca simplă observaţie, Nicolcioiu s-a aflat o bună bucată de vreme în incompatibilitate, el revenind pe postul de inspector pentru relaţii europene, adică de funcţionar public, între 1-15 august, deci înainte de a fi demisionat din calitatea de consilier!) Tot domnindu-se între ei, uitaseră că dacă ar fi supus la vot desemnarea unui viceprimar interimar, pe perioada concediului de odihnă al vicelui cu atribuţii de primar se risca enorm. Cei de la USL şi-ar fi putut impune ei un viceprimar, iar actualul îşi pierdea postul.
Problemele importante au lipsit cu desăvârşire, iar încercarea de a angaja o femeie de serviciu a eşuat. Pentru următoarele trei luni, Consiliul Local a aprobat ca şedinţele să fie conduse de consilierul local Constantin Fuiorea(PRM).
Ion Predoşanu

P.S. Repetiţiile cu “domnul” le-am preluat din invitaţiile adresate tuturor consilierilor. Cât despre şedinţa de taină a consilierilor locali – un fel de Alianţa portocalie -, de duminică noaptea, la ora 22, s-a făcut degeaba. Abia a doua zi şi-au dat seama cei din jurul PDL că judecaseră greşit. Ca noutate, mai anunţăm că prof. Ion Pavel a fost schimbat din funcţia de director adjunct al Grupului Şcolar Industrial “C. Brâncuşi” Peştişani. În schimb, nu şi-a dat demisia din PDL, aşa cum afirmase)(I.P.)
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here