Rasismul pe invers

788

Rândurile acestea sunt scrise de un intelectual care a crezut multă vreme în valorile europene şi atlantiste. Şi care nu s-ar fi gândit vreodată că aceste valori ar putea fi puse la îndoială. Am spus europene şi atlantiste, referindu-mă implicit şi la spaţiul nord-american. Şi nu m-aş fi gândit vreodată că poate exista şi o parte întunecată a Americii şi a Occidentului. Deşi existau unele semnale, le-am considerat mai degrabă nişte ciudăţenii, manifestări neserioase şi cumva colaterale. Astăzi văd că m-am înşelat. Astăzi văd că nu e deloc aşa şi că forţe malefice atentează la însăşi frumuseţea lumii şi la marile noastre valori. Astăzi văd că însuşi sensul dăinuirii omului ca homo sapiens sapiens este ameninţat.
Fără îndoială că nu am trăit nici până acum în cea mai bună dintre lumi, nici pe departe. Războaie, distrugeri, comunism, nazism şi aşa mai departe, toate au agresat omul. Dar s-au prăbuşit în cea mai mare parte, rând pe rând… Un mare poet şi gânditor francez, mă refer la Paul Valéry, spunea limpede că marea cultură şi civilizaţie europeană s-a clădit de-a lungul secolelor pe trei piloni: filosofia Greciei antice, dreptul roman şi creştinismul. Nimic mai pertinent decât această observaţie! Or, iată, astăzi, tocmai această Europă adevărată este asaltată din toate părţile şi se vrea a fi distrusă de neomarxiştii redenumiţi progresişti sau globalişti. În anul 2018 a apărut la Paris cunoscuta Declaraţie de la Paris subintitulată O Europă în care să credem. Un manifest al intelectualilor conservatori care atrăgea atenţia asupra pericolului Falsei Europe, cea cu care suntem agasaţi zi de zi în prezent pe fondul acestui bizar Covid 19 care, da, există, dar… Un dar mare cât planeta! Ce va fi fiind în spatele lui? Progresism neomarxist, căci ăştia sunt iubitorii de mască, mascofilii zilelor noastre! Cărora le miroase urât cultura europeană, marea cultură sau cultura omului alb pe care vor s-o distrugă! Să ne mai mirăm cum vreme de trei decenii şi nouă, românilor, ni s-au atacat valorile şi chiar simbolurile naţionale în nişte reviste precum pleşiota Dilema sau brucanista 22? Rând pe rând, valorile europene se vor aruncate la gunoi! În România este atacat Eminescu, în Anglia şi Statele Unite este atacat Shakespeare, în Germania Beethoven! Pe motive doar de aceşti neomarxişti satanişti inventate! Eminescu, vezi, Doamne, a fost naţionalist, proştii nu ştiu că secolul al XIX-lea a fost secolul formării statelor naţionale şi spiritul timpului (Zeitgeist) nu putea fi altul! Shakespeare, în opinia comuniştilor americani, are vina de a fi bărbat alb, creştin şi în prezent decedat! E de tot râsul, dacă nu ar fi de plâns! Aceşti dezaxaţi îşi propun să-l scoată pe Shakespeare din programa universitară şi să-l înlocuiască pe cât posibil cu o feministă, de culoare şi, dacă se poate, şi lesbiană! Ei, dar nici Beethoven nu scapă! Şi în Germania a pătruns aşa numita political correctness bine susţinută de filosparanghelista Merkel! Beethoven are marea „vină” că muzica lui genială (vezi Simfonia destinului!) reprezintă supremaţia omului alb! Ca să vezi! Dar nişte oameni albi, mă refer la artiştii plastici ai modernităţii, au ştiut să aprecieze şi au apreciat la superlativ arta africană! Valoarea nu are culoare, ar fi de adăugat. E o furie sinucigaşă în Occident şi în America! Indusă de aceşti neomarxişti periculoşi şi ignari care au pătruns şi în universităţile din România! Da. Mă obsedează o frază a lui Emil Cioran. Sună aşa: „Ora stingerii a sunat în grădinile Occidentului.”. Să sperăm că nu a avut dreptate. Căci, altfel, toată planeta e contaminată. Cu neomarxism (covid)ist!
Lazăr Popescu

P.S. Când Macron susţine că nu există o cultură propriu-zis franceză, mă întreb dacă nu ar trebui trimis urgent la psihiatru! Şi dacă nu cumva ilustrul său discipol Cioloş Dacian (ce ironie!) va dori să distrugă mâine poimâine statuia lui Eminescu pe motiv că a scris „Doina”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here