Răpuși de propriile erori

242

Energia s-a chinuit să obțină un punct la Călărași, dar greșelile în număr foarte mare făcute în faza ofensivă au privat echipa gorjeană de un rezultat pozitiv în fața trupei lui Aihan Omer.

Victoria clară obținută în fața echipei din Galați nu a fost suficientă pentru a-i ajuta pe elevii lui Andrieș să se impună în fața unei alte echipe de pe Dunăre, cea a Călărașiului. Energia a început moale meciul, Dunărea a controlat jocul în mare parte a primei reprize și s-a detașat destul de repede. În minutul 10 tabela indica 5-2 și jocul arăta o inconstanță în evoluția gorjenilor. Aceștia au revenit la un singur gol în spatele gazdelor, 5-4 în minutul 12 și 6-5 în minutul 14, dar Dunărea a găsit mai ușor calea spre gol și s-a detașat la cinci goluri în minutul 22, moment în care Liviu Andrieș a solicitat primul time-out pentru a-și trezi echipa la viață. De la 14-9, Energia a făcut câteva contraatacuri eficiente, Chiruț și Nistor, de două ori, au punctat consecutiv, iar gorjenii sperau din nou la un rezultat bun la Călărași. A fost rândul lui Aihan Omer să ceară timp de odihnă, iar gazdele au punctat de încă două ori până la pauză, în vreme ce Energia a înscris doar o dată, la vestiare intrându-se cu un avantaj de trei goluri pentru Dunărea, scor 16-13.

Două reveniri și multe greșeli
Repriza secundă a arătat și aspecte pozitive în jocul gorjenilor, dar și multe negative, Energia având momente în care și-a bătut joc cu nonșalanță de oportunitățile avute. În debutul reprizei secunde, Energia a început cursa de urmărie a gazdelor, iar după 10 minute de joc din partea a doua a meciului, tabela indica din nou un scor egal, 18-18, însă gorjenii ar fi trebuit să fie în avantaj dacă Acatrinei nu rata în două rânduri o aruncare de la 7 metri pe care arbitrii Din și Dinu au repetat-o oferindu-i interului gorjenilor șansa de a rapara ceea ce greșise la prima aruncare. A ratat din nou, la fel cum a făcut-o ceva mai târziu și Mledenciu, iar de la 18-18 în minutul 40 s-a ajuns la 22-18 în minutul 46, moment în care Andrieș a intervenit din nou cerând time-out-ul. Două goluri consecutive au adus Energia din nou la doar două goluri în spatele gazdelor. Dunărea s-a desprins din nou la patru goluri, thrillerul a continuat cu trei goluri consecutive ale Energiei, iar cu cinci minute înainte de final jocul rămânea deschis oricărui rezultat. Marile ratări ale Energiei și-au pus însă amprenta pe scorul final. La acest scor, Energia a ratat trei mari ocazii, Nistor a finalizat indolent un contraatac și Brazhnik l-a citit scoțând lejer cu piciorul, apoi Țuțu și Chiruț au ratat și ei ocazia de a readuce egalitatea pe tabelă. Bara i-a ținut în joc pe gorjeni în minutul 59, la șutul lui Șania, dar Gurkovsky a înscris în ultimul minut golul cu care gazdele s-au detașat. Prea puține secunde mai rămăseseră de jucat, Acatrinei a înscris ultimul gol al meciului, dar Dunărea a câștigat așa cum o făcuse și în celelalte jocuri pe care le-a jucat în acest sezon, la o diferență de doar un gol, 27-26.
Energia rămâne cu o singură victorie în acest sezon, ocupă locul 8 după trei etape jucate din actuala stagiune și se pregătește să joace un meci important pe 9 septembrie, la Turda, contra Potaissei, una dintre cele patru echipe care nu au obținut încă niciun punct în acest debut de campionat.

Dunărea Călărași – Energia Târgu Jiu 27-26 (16-13)
Sala Sporturilor, Călărași, spectatori: 1.500
Dunărea: Erhan (5 intervenții), Brazhnik (9 intervenții) – Kumogorodskyy (2), Gavriloaia (3), Nicolae (2), Mitrea (2), Șania (6), Mateaș (2), Zacaciurin (1), Bulov, Gurkovsky (8), Carali, S. Ignat (1), Yuzhbabenko. Antrenor: Aihan Omer.
Energia: Șelaru (4 intervenții), Țenghea (11 intervenții) – Iancu (1), Giotoiu (2), Șoldănescu, Chiruț (6), Enache, Acatrinei (8), Dediu (1), Țuțu (3), B. Mănescu, Nistor (4), Mledenciu, Păunică, Bejinariu (1), Tîrzioru. Antrenor: Liviu Andrieș.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here