Raportul Băncii Mondiale: Guvernul Ponta, performant

174

Guvernul Ponta este unul performant, fapt arătat şi de raportul Băncii Mondiale, care menţionează că la “efiecienţa guvernării”, România a obţinut cel mai bun scor din ultimii 20 de ani.

Banca Mondială a publicat The Worldwide Governance Indicators (WGI), raport care adună date relevante despre situația din 215 țării ale lumii. Potrivit raportului, cinci din cei şase indicatori agregaţi din componenţa Indicelui de Guvernare Globală pentru ţara noastră au înregistrat creşteri faţă de 2012. Referitor la indicatorul „Eficența guvernării”, România a înregistrat un salt spectaculos în perioada 2012-2013, de aproape 10%, înregistrând cel mai mare scor de încredere din oricare an, începând cu 1996.
Această veste bună, care consolidează încrederea investitorilor în România, vine la scurt timp după ce ultimul Raport Standard & Poors, privind riscul de ţară, a arătat că Romania, cu 9,3%, este azi mai credibilă pe pieţele internaţionale decât Grecia (34,2% risc), Cipru (29,6%), Croaţia (16,4%), Portugalia (13,8%) Ungaria (11,2%) şi Bulgaria (9,9%). Astfel, România are un risc de ţară de trei ori mai mic faţă de 2011 şi la jumătate faţă de momentul preluării guvernării de către Victor Ponta.
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here