Rânca, turiști pe pârtie fără înghesuială!

530

Deși încă are nămeți și de 2 metri, Rânca nu a mai fost atât de aglomerată la sfârșitul săptămânii trecute, așa cum se întâmpla în timpul iernii, când lumea dădea buluc aici. Turiștii au venit cu sutele pentru a se bucura, poate pentru ultima dată, de zăpada de la munte din această iarnă/primăvară, dar și cu gândul la noile restricții impuse de autorități pentru a evita răspândirea COVID 19. Soarele strălucitor și peisajele de vis i-au făcut pe mulți să uite de toate greutățile acestei perioade. „E frumos și e și foarte cald. E multă zăpadă și e foarte bună pentru schiat. E perfectă, aș putea spune. Din ce am observat, nici nu e foarte aglomerat, în comparație cu Sibiul sau Valea Prahovei, de exemplu, și acesta e un alt avantaj al zonei. Din București am venit cu gândul să mai prindem o ultimă tură de zăpadă. Am fost la începutul anului la Straja, ne-a plăcut și acolo, dar nu regretăm pentru că am ajuns aici. După asta ne întoarcem acasă, în capitală, și ce va mai fi nu știm, dar poate reușim să mai revenim o dată, mai ales că urmează și vacanța copiilor”, a spus o turistă. O alta a mărturisit că a rămas plăcut impresionată de faptul că nu există înghesuiala de pe alte pârtii din țară, iar în cele câteva zile petrecute în Rânca a remarcat respectarea regulilor menite să prevină răspândirea SARS COV 2.
„E o vreme excelentă, o super pârtie, nu știu ce ne-am mai putea dori mai mult. E dovada că se poate distracție și în pandemie și cu respectarea normelor. Suntem de joi în Rânca și vă spun că în fiecare zi s-au respectat regulile. Am văzut jandarmi pe pârtie, iar domnii de la telescaun, foarte amabili, ne spun să păstrăm distanța dacă e cumva cineva mai aproape de altcineva. Acum sperăm să ne putem distra și după ora șase seara, o dată cu intrarea în vigoare a noilor reguli. Acum s-a mărit ziua, e altceva. Să vedem ce ore ni se impun, dar cred că atâta timp cât respectăm regulile ne putem distra în continuare pe pârtie, mai ales că totul e în aer liber, purtăm măști și unii cred că suntem și vaccinați”, a spus turista.
Ca să nu fie înghesuială pe pârtii, toate instalațiile din stațiune au fost puse în funcțiune. Administratorul domeniului schiabil, Vasile Mitroiu, spune că, în acest fel, turiștii au avut de ales și au putut să meargă să schieze de la intrarea în stațiune până spre vârful Păpușa, pe o distanță de câțiva kilometri. „E final de luna martie și încă avem zăpadă și de 1,5 metri pe pârtie și cu siguranță pe vom avea până spre Paști. Sunt mai puțini turiști în stațiune pentru că oamenii au și alte oportunități de distracție în această perioadă. Vine însă vacanța copiilor și cu zăpada pe care o avem aici cred că vom prelungi sezonul până la 1 mai. Acum discutăm mai mult cu turiștii despre distanțarea socială, fără să le creăm un disconfort, ne ascultă sfaturile și totul e bine. Am pus plase de dirijare, culoare separate, delimitări cu distanța de 1,5 metri, încercăm să respectăm toate regulile. În plus, mai avem un avantaj. Toate pârtiile sunt în funcțiune și distribuirea turiștilor se poate face pe o suprafață mai mare, ceea ce asigură automat și respectarea regulilor impuse de autorități”, a menționat Vasile Mitroiu.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here