Rânca şi Transalpina, pregătite să-şi întâmpine turiştii

631

În acest sfârşit de săptămână, turiştii sunt aşteptaţi pe Transalpina şi în staţiunea Rânca. Drumul de acces este bun, iar meteorologii anunţă o vreme perfectă pentru drumeţii şi relaxare în aer liber. Proprietarii vilelor şi pensiunilor din zonă sunt pregătiţi să îşi întâmpine oaspeţii.

Se anunţă un sfârşit de săptămână perfect pentru relaxare în natură. La Rânca vremea va fi numai bună pentru drumeţii, dar şi pentru distracţie la toboganul de cauciuc din centrul staţiunii, unde pentru 30 de minute tariful este de 10 lei. Circuitul de tubing, care măsoară câţiva zeci de metri este amplasat pe pârtia de schi şi reprezintă principala atracţie pentru micii turişti, dar şi pentru părinţii lor.

Locuri de cazare pentru toată lumea
ranca 1 (3)Rânca este o destinaţie atractivă şi pe timpul verii. Este locul perfect pentru relaxare, putându-se face şi drumeţii. La ora actuală, gradul de ocupare în staţiune este de aproximativ treizeci de procente. Cabanierii au locuri suficiente pentru turişti, preţurile fiind accesibile tuturor. „Nu este foarte aglomerat acum, deşi au început să apară turiştii. Probabil în week-end vor fi mai mulţi. Noi avem pregătite camere, preţurile fiind accesibile”, a declarat Ionuţ, proprietarul uneia dintre pensiunile din Rânca.
Şi drumul de acces spre staţiune este bun, astfel că iubitorii muntelui au toate motivele să îşi petreacă zilele libere la Rânca.

Transalpina, magnet pentru turişti
Transalpina este cea mai înaltă, dar şi cea mai frumoasă şosea din ţara noastră, după cum apreciază cei care au străbătut-o. Multă lume consideră că Transfăgărăşanul este cel mai înalt drum din ţara noastră, însă puţini ştiu că Transalpina îl depăşeşte. Dacă primul ajunge la 2.000 de metri altitudine, “Drumul Regelui” atinge în Pasul Urdele altitudinea de 2.145 metri. Transalpina, marcată pe hărţile rutiere ca DN 67C, leagă oraşele Novaci (Gorj) şi Sebeş (Alba); lungimea sa totală este de 148,2 km; drumul trece prin staţiunea gorjeană Rânca, dotată cu pârtii de schi şi numeroase unităţi de cazare.
Turiştii care vor tranzita Transalpina în această perioadă au posibilitatea de a cumpăra produse tradiţionale, sau suveniruri. În zona Releului sunt amplasate câteva tonete cu diverse produse, pe modelul celor de pe ranca 1 (2)Transfăgărăşan sau din zona Rucăr-Bran. Mai mult decât atât, în punctul Cărbunele, după Vârful Păpuşa, turiştii pot servi tradiţionalii mici şi bere. Preţurile practicate de comercianţii de suveniruri şi produse bio sunt acceptabile, cumpărătorii având posibilitatea de a negocia unele produse.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here