Rânca, punctul zero pentru turismul regional! – Şedinţă fructuoasă a Comitetului de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia

143

DSCN2151Întrunirea Comitetului de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, care a avut loc ieri în staţiunea montană Rânca, a fost un bun prilej de discutare şi trasare a paşilor viitori în strategia de dezvoltare a turismului din această regiune.

Şefii de Consilii Judeţene din cinci judeţe ale Olteniei, împreună cu reprezentanţii oraşelor din aceste judeţe şi cu reprezentanţii comunelor au stabilit alături de conducerea Agenţiei de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, bugetul acestui organism, proiectele care ar trebui să se realizeze şi strategiile de dezvoltare viitoare, având în vedere promovarea unor pachete turistice care să dezvolte pe acest segment toate judeţele care fac parte din ADSVO.

Şedinţa Comitetului de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia pe 2012 s-a realizat în judeţul Gorj la iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. Întâlnirea s-a realizat la Rânca, fiind un bun prilej pentru autorităţile gorjene de a le arăta invitaţilor din cele patru judeţe cum stăm noi la capitolul turism. Şedinţa a fost un succes spun participanţii gorjeni la întrunire. “Am aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli. În fiecare an se aprobă acest buget, şi trimestrial ne întâlnim. Întâlnirea de acum, de fapt organizarea ei la Rânca, este meritul preşedintelui Ion Călinoiu. Au fost aici 20 de membri din cinci judeţe membre. Au fost preşedinţi de Consilii Judeţene, primarii, reprezentanţii oraşelor şi comunelor. Noi am arătat ce reprezintă Rânca pentru noi, ce vrem să facem şi cum, prin intermediul acestui organism, să alocăm bani pentru a dezvolta staţiunea. Preşedintele CJ Gorj şi-a lăsat toate problemele ca să fie aici să deschidă şedinţa”, explicat primarul din Bustuchin, Ion Ciocea.

Primarii din Baia de Fier şi Novaci, “fraţi” pentru Rânca

Şi cei doi edili care îşi împart teritorial Rânca sunt mulţumiţi de întrunirea de miercuri. “A avut loc astăzi(n.r. ieri)prima şedinţă a Comitetului de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia şi am participat şi eu în calitate de primar şi colegiul din Novaci, Pantelimon Todea, la această şedinţă discutându-se aici şi de Corneşul Mare-Rânca. Din punctul meu de vedere este un lucru benefic pentru Gorj acest organism şi această întrunire deoarece într-un fel sau altul, încep să curgă banii pentru Sud-Vest Oltenia. Au văzut cu toţii, participanţii mă refer, că zona are potenţial turistic, şi pot să dirijeze fonduri şi turişti spre Rânca. Sunt mulţumit că preşedintele a ţinut să facă întrunirea tocmai aici”, a completat şi Constantin Mihuţescu, primarul comunei Baia de Fier. “A fost o întâlnire constructivă realizată la invitaţia preşedintelui Ion Călinoiu şi a prefectului Liviu Andrei, la care a participat şi Marilena Bogheanu, preşedinta ADRSV Oltenia. Noi toţi care am participat nu vrem de altfel decât să dezvoltăm Corneşul-Mare-Rânca. Este vorba de a se face proiecte şi fonduri pentru Rânca. Dacă D-zeu ne-a ajutat să facem aducţiunea de apă, canalizarea şi transport pe cablu aici mai trebuie să ne ajute să facem şi asfaltările pe drumurile aparţinătoare staţiunii. Scopul a fost extraordinar”, a declarat şi Pantelimon Todea, primarul din Novaci. “Bugetul pe care l-am stabilit acum nu este pentru proiecte este pentru funcţionare ADRSV Oltenia. Centrul turistic al regiunii SV O poate fi Corneşul Mare-Rânca, de asta am şi stabilit ca şedinţa Comitetului să aibă loc aici. Se poate realiza o strategie de dezvoltare a turismului prin pachete. Adică vom încerca să asigurăm servicii turistice de genul Dunăre-Munte, între Gorj şi Mehedinţi ori strategie balneară Vâlcea-Gorj. Noi am vrut o primă şedinţă a ADSV Oltenia aici la Gorj încercând să ne mobilizăm pentru acest an pentru dezvoltarea turismului conform strategiei”, a explicat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here