Râmescu și cu Bucurescu, din arestul IPJ în arest la domiciliu

237

Ziua de ieri, deși una de 13, a fost una cu noroc pentru „penalii” zilei, după ce Judecătoria Târgu Jiu a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a primarului din comuna Slivilești, Sorin Bucurescu, și a omului de afaceri Mihai Râmescu, din municipiul Motru, instanța dispunând pentru cei doi arestul la domiciliu pentru următoarele 30 de zile.

Procurorul de caz a dispus, în schimb, instituirea controlului judiciar pentru o angajată a Primăriei Slivilești, Alexandra Loghin, de la Serviciul Urbanism, și pentru Maria Râmescu, soția omului de afaceri, reținute și ele alături de cei doi în cursul zilei de miercuri. Polițiștii i-au prezentat ieri la instanță doar pe Bucurescu și Mihai Râmescu, sentința decisă de judecători în cazul lor nefiind una definitivă. Cei doi, dar și cele două inculpate din dosar, au fost eliberați din arestul IPJ Gorj după expirarea celor 24 de ore de reținere.
Cei patru sunt cercetați într-un dosar penal ce vizează modul în care Primăria Slivilești a autorizat demolarea unei construcții a familiei omului de afaceri pentru care nu exista însă o autorizație de construire, fapt care, în opinia anchetatorilor, reprezintă un abuz din partea primarului Sorin Bucurescu. Acesta este cercetat, de altfel, pentru abuz în serviciu și fals, împreună cu subordonata sa de la Serviciul Urbanism. Soții Râmescu sunt acuzați și ei de instigare la abuz în serviciu și uz de fals, după ce au folosit documentele obținute de la Primăria Slivilești pentru o tranzacție cu fosta Societate Națională a Lignitului Oltenia. Fosta SNLO a achiziționat proprietatea acestora și casa pe care soții Râmescu susțin că au avut-o la Slivilești, dar care nu exista legal în acte, familia omului de afaceri primind despăgubiri de 680.000 de lei, plus terenuri în centrul municipiului Motru.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here