Rămescu, la un pas de a recidiva în strămutările de lux de la Slivilești

302

Omul de afaceri Mihai Rămescu a fost de două ori la un pas de a mai fi despăgubit de fosta Societate Națională a Lignitului Oltenia, el încercând în ultimii ani să intre în posesia unor sume de bani după ce testase deja rețeta cu proprietatea de la Știucani, pentru care a primit 680.000 de lei și pentru care a fost deja trimis în judecată.

Rechizitoriul formulat de procurori și înaintat magistraților de la Judecătoria Târgu Jiu scoate în evidență faptul că grajdul pentru care SNLO a plătit banii respectivi nu a fost singura proprietate pe care afaceristul de la Motru a încercat să o bage pe gât unității miniere. Acesta a mai avut două tentative, după cum menționează anchetatorii, aceștia încercând astfel să arate că despăgubirile pentru care s-au dat deja banii nu au fost o greșeală pentru care să existe eventuale scuze.
Astfel, în martie 2010, Mihai Rămescu reușise să îl convingă pe primarul Sorin Bucurescu și pe câțiva consilieri locali să voteze trecerea din extravilanul comunei în intravilan a unui teren al socrului omului de afaceri, cu promisiunea că acolo ar urma să fie amenajat un sat de vacanță. Presa locală a relatat despre manevra respectivă și o parte dintre consilieri nu au mai votat atunci proiectul de hotărâre și, în plus, Prefectura Gorj a avertizat autoritățile locale despre ilegalitatea deciziei pe care urmau să o ia. Afacerea lui Rămescu a picat și acesta s-a văzut nevoit să renunțe la despăgubirile pe care intenționa să le obțină de la SNLO, mai ales că utilajele companiei miniere erau aproape de terenurile sale, în astfel de situații proprietarii ținând cu dinții de preț până obțin o sumă cât mai mare. Proprietarii aflați în asemenea situații sunt însă oameni în vârstă, care au trăit o viață pe pământul pe care urmează să îl ia mina, ceea ce nu era cazul și lui Rămescu, acesta urmărind, conform anchetatorilor, doar interesul pecuniar propriu.
Odată cu deschiderea acestui dosar de urmărire penală, anchetatorii au verificat toate proprietățile lui Mihai Rămescu și, astfel, au descoperit că într-un sat de la marginea municipiului Motru, unde ar urma să avanseze excavatoarele de la Lupoaia, omul de afaceri avea deja terenul pregătit pentru viitoarele negocieri cu unitatea minieră. Un pătul de 12 mp și un grajd de 34 mp au fost cumpărate anul trecut de soții Rămescu, intenția lor fiind de a deschide un magazin sătesc, deși este evident că un magazin nu prea poate fi amenajat într-un grajd de animale nici măcar la periferia Motrului. O cerere de negociere la CE Oltenia a fost deja depusă, fiind evident că achiziția a vizat un schimb de terenuri și o nouă strămutare, deși în „magazinul” lui Rămescu fostul proprietar își are încă depozitate lucrurile personale, acolo nefiind nicio marfă care să fie expusă la vânzare.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here