Rămescu condimentează nunta socrului mare Hanu cu o grevă japoneză

290

Mihai Rămescu(n.r. fiul afaceristului spune că familia s-ar fi numit de fapt aşa, nu Râmescu) a luat brusc decizia de a intra în greva foamei începând cu data de 13 iunie, în semn de protest faţă de aşa-zisele abuzuri făcute de poliţie asupra sa şi asupra firmei sale, în perioada 2012-2013. Rămescu a anunţat demersul său, dar şi cel al salariaţilor firmei intraţi în grevă japoneză, Primăriei Motru, fără să stea de vorbă însă cu conducerea instituţiei. Deşi a fost rugat să renunţe la această acţiune de protest, fiul primarului din Motru, Dorin Hanu, având nuntă sâmbătă tocmai în complexul Ghiocela, deţinut de către afacerist, Rămescu nu l-a ascultat. Drept urmare, nuntaşii, cam 500 de persoane, de la nunta familiei Hanu, organizată sâmbătă la Motru la Ghiocela vor fi deserviţi de un personal aflat în grevă japoneză.

Primarul Dorin Hanu va fi sâmbătă la ora 12.00 ofiţer de stare civilă la cununia fiul său mai mic. Hanu va fi astfel cel în faţa căruia, fiul său şi aleasa acestuia vor spune “DA”, urmând să devină soţi. Tot primarul va mai avea o funcţie şi la masa festivă de după, adică va fi principal organizator al evenimentului ce va fi găzduit tocmai de Complexul Ghiocela, aparţinând lui Mihai Rămescu, actual grevist. Primarul va trebui astfel să-i bine-dispună pe cei 500 de invitaţi, alături de miri şi de familie, în timp ce personalul care îi va servi pe oaspeţii soţilor Hanu sunt în grevă generală, la cererea şefului lor direct.
Momentul jenant a vrut să fie ocolit de către Dorin Hanu care i-a cerut lui Rămescu să renunţe la greva foamei declanşate joi şi la cea japoneză, impusă subalternilor acestuia, dar afaceristul a refuzat. “L-am rugat pe Mihai să amâne acţiunea lui şi a salariaţilor săi până după nunta fiului meu, dacă tot vrea să facă asta, dar nu a acceptat. A lăsat anunţul privind greva la primărie şi a plecat. Am vorbit cu el apoi la telefon să-l fac să se răzgândească dar nu am putut face asta”, a declarat, supărat, primarul Hanu.

Hanu şi Rămescu, certaţi dar împăcaţi pentru copii
De altfel, este de notorietate că până nu de mult Hanu şi Rămescu au fost certaţi, urmare a alegerilor locale, dar s-au “împăcat” pentru copii. Mai precis, fiul lui Dorin Hanu şi viitoarea lui soţie au vrut ca nunta lor să se facă la Ghiocela, motiv pentru care primarul “a închis ochii” pentru a nu le strica dorinţa. A intenţionat însă să renunţe la locaţie, deşi a închiriat sala de anul trecut. Odată cu nunta fiicei lui Rămescu, cele două familii au revenit la sentimente mai bune, fiul lui Hanu şi soţia dorindu-şi în continuare să facă nunta la Ghiocela. Hanu a tăcut tot pentru a nu-şi supăra copilul şi viitoarea noră.
Acum, ca un făcut, nunta lui Hanu JR. este întunecată de acţiunea lui Mihai Rămescu, lucru care nu îi face cinste afaceristului care nu se gândeşte deloc la cei doi viitori miri. Rămescu mai anunţă, de asemenea, că face grevă “în incinta firmei”, lucru ilar mai ales că societatea sa se ocupă cu produse alimentare, de patiserie şi cofetărie. Nu face asta ca orice grevist, ci face o grevă aşa, de birou, pentru a demonstra “duşmanilor” că protestează. Mai mult chiar pare că vrea să îi facă rău lui Dorin Hanu, transformând nunta fiului acestuia într-un subiect de presă tocmai urmare a protestului său şi al salariaţilor acestuia.

Hanu, supărat de evenimentele negative petrecute în Motru
De altfel, tot ca un făcut, Motru a fost în centrul atenţiei urmare a unor evenimente neplăcute petrecute în localitate. “A fost cu crima aceea, apoi cu ambulanţa la nunta familiei Rămescu, apoi cu câinii şi acum cu greva. Parcă e un făcut să se întâmple totul înainte de nunta fiului meu. Suntem supăraţi, e normal”, declară Hanu, care susţine că se află pe ultima sută de metru cu pregătirile de nuntă. “Nunta va fi una normală. Nu va fi nimic extravagant sau ieşit din comun”, specifică edilul.

Caragea şi “Grupul de la Motru”
În ce priveşte însă, problema lui Rămescu cu şeful IPJ Gorj, Viorel Caragea nu este de ieri de azi. Aşa s-a şi format zice-se “Grupul de la Motru” care vroia destituirea lui Caragea din fruntea IPJ Gorj. Din acest Grup, se vehicula că ar fi făcut parte Rămescu, deputata Camelia Khraibani, primarul Hanu şi chiar senatorul Dian Popescu. Hanu a contestat însă existenţa acestui grup de aşa-zisă influenţă, considerând totul “o tâmpenie”. Despre “Grupul de la Motru” s-a discutat aprins în momentul în care s-a vehiculat o schimbare a lui Caragea din funcţie, dorită de cei patru, dar nedorită de senatorul Toni Greblă, care l-ar susţine pe şeful IPJ Gorj şi acum în funcţie.
Anamaria Stoica

Rămescu, cercetat penal pentru două infracţiuni
Afaceristul Mihai Rămescu este cercetat penal, în prezent, pentru blocarea unui drum public din Motru, o dată cu organizarea nunţii fiicei sale, oprind accesul unei ambulanţe, dar şi că a folosit banii firmei pentru organizarea nunţii în cauză. Incidentul s-a produs acum trei săptămâni. Ambulanţa trebuia să preia o pacientă, dar a ocolit pe altă stradă. Cazul este acum cercetat şi de procurorii de la Motru.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here